Opiston virkkauksessa heitettiin ajatukset kauaksi lumihangista ja alettiin virkata afrikkalaisia kukkia. Jos olisin nähnyt vain kuvan, olisin ajatellut, että liian vaikea ja hidas mulle enkä luultavasti olisi tuhlannut koko kukalle enempiä ajatuksia. Mutta tuolleen kurssilla pitää edes yrittää. Malli on helppo ja nopea ja nyt mulla on jo 21 kukkaa virkattuna ja noin puolet pääteltynäkin. Kuljetan värinvaihdon jälkeen langat virkkuun sisällä, joten neulalla pääteltäväksi jää vain yksi lanka. Käytän lankoin seiskaveikkaa ja vastaavia paksuuksia, osa on anopilta saatuja 1970-luvun langaloppuja, osa tämän talven sukkapareista jääneitä.

Afrikkalainen kukka
Kopio ohjeesta on täältä. (Suluissa semmoisena, kuin se on alkuperäisessä ohjeessa) ja punaisella se, miten mä tein sen.

1. krs
Virkkaa 5 ketjusilmukkaa (kjs) ja yhdistä renkaaksi piilosilmukalla (ps).

(2.-6.) 2.-4, ja 6. krs:n alkaessa ensimmäinen pylväs korvataan aina 3 kjs:lla.

2. krs
6 x (2 p, 1 kjs) aloitusrenkaaseen. Ota työhön uusi lankaväri. Sulje krs ps:lla. Kun värin vaihtaa jo tässä, niin kerroksen ensimmäinenkin silmukka on samanvärinen kuin muut.

3. krs
(Ota työhön uusi lankaväri.)
Siirry piilosilmukoilla ensimmäiseen ketjusilmukkalenkkiin. Virkkaa jokaiseen kuuteen ketjusilmukkalenkkiin (2 p 1 kjs 2 p). Sulje krs ps:lla.

4. krs
Virkkaa jokaiseen ketjusilmukkalenkkiin 7 p. Ota työhön uusi lankaväri. Sulje krs ps:lla.

5. krs
(Ota työhön uusi lankaväri.)
Virkkaa jokaiseen pylvääseen 1 kiinteä silmukka (ks). Virkkaa pylväsryhmien väliin 1 ks niin, että viet koukun 3. krs:n ketjusilmukan alta - näin muodostuvat terälehdet.

6. krs
Ota työhön uusi lankaväri.
Virkkaa jokaiseen kiinteään silmukkaan 1 p, virkkaa kuitenkin aina terälehden keskelle (1 p, 1 kjs, 1 p).

 

Muualla näitä on mm. Pirenalla, kuvia löytyy täältä, kuvitettu englanninkielinen ohje on täällä ja lisää voit googlata haulla "afrikkalainen kukka" tai "african floral crochet".

Eilen saatiin siskon kanssa äitikin houkuteltua näihin. "Emmää o ikinä tykänny virkkaamisesta", mutta niin vain lähti kotiin muhkean lankapussin kanssa. Qvidi mina -villatakkiaan varten virkkasi innoissaan toista sataa palaa ylimääriäisiä, joten mitenkähän on sen tykkäämisen laita :)