Olen taas ollut  lehtimyyjien soittojen kohteena. Jotkut uskovat heti, että en tilaa, mutta tämän päiväinen soittaja oli päättänyt toisin.

Sanoin heti, etten aio tilata mitään. Ei vaikutusta. Nainen luki suoraan ja sujuvasti tekstiä paperista. Vaikka en noita soittoja pyydä enkä halua, en osaa lyödä luuria korvaankaan. Pää ja toinen käsi tekivät töitä, toinen piti puhelinta korvalla.

Tauko! Kysyiköhän se jotakin? Hetken hämmennys. Ei. Veti vain henkeä ja jatkoi taas. Sanoin väliin, että lopettaisi, en aio tilata mitään. Nainen vain jatkoi. Laitetaanko tämä edullinen tarjous? Ei laiteta. Jatkoin töitä.

No, kuulehan tätä. Hintaa vähän pienemmäksi ja pakettiin lisää koruja. Eikö nyt ollut rajoittamattoman houkutteleva tarjous. En aio tilata mitään. Enemmän lehtiä, vähemmän hintaa, enemmän roinaa. Ei voi enää ohittaa näin mainiota tarjousta. Mutta en edelleenkään aio tilata mitään. Mulle tulee jo mitä haluan, äidin ja siskon kanssa vaihdellaan lehtiä. Kaikki paikat on täynnä lehtiä, uusia ja vanhoja.

Vielä uusi yritys ja uusi kielto. Mulla alkoi jo ääni kohota. En ihan oikeasti aio tilata mitään!!! Hetken hiljaisuus. No, entä tämä... lehti vaihtui toiseksi. En tilaa mitään lehtiä! Vielä uusi yritys, mutta sitten täältä suunnalta meni yhteys poikki.

Joskus jututan pitkään. Kerrankin yli tunnin ja puhuttiin kaikesta muusta kuin lehdistä. Joskus jätän puhelimen auki ja alan jatkaa sitä mikä mulla oli kesken. Kun yhdelle kieltää, niin samoilla lauseilla samaa lehteä myy seuraavalla viikolla joku toinen. Myyjien esittelytkin menevät usein ohi korvien, joskus olisi kaivannut nimeä ja firmaa. Useamman kerran on myyjä soittanut kapakasta ja ollut aika huppelissa. Jäi minun osalta kaljarahat tienaamatta. Jonkun pinna ei ole kestänyt kieltoa ja puhelu on loppunut haistatteluihin. Naapurin mummelille on haistateltu niin rumasti, että he kaivoivat soittajan esimiehen esiin ja tekivät valituksen. Useimmat myyjät on kuitenkin ihan kohteliaita, tekevät työtään ja siksikään en halua olla ilkeä. Useimmat uskovat aika helposti, ettei tästä nyt ole tilausta syntymässä.

Puhelinmyynnin esto puh. 0600-13404