Jokin aika sitten ostin Hesassa käydessä kukkateetä. Pitkäperjantaina vihdoinkin kokeilimme sitä. Olin ajatellut, että kukan aukeaminen menee teekannussa hukkaan, kakkonen ihmetteli, miksi en laita lasikannuun.

Tämä on Idän aurinko, vihreää teetä, jasmiinilla aromoitua. Siihen on kerätty hopeisia kärkilehtiä, keskiosa on kieritetty käsin yhdeksi nipuksi aurinkokellon muotoon ja sidottu. Kun pallon hauduttaa, päällä olevat pitkät kärkilehdet avautuvat ja keskelle jää teesydän.

Paketti lupaa rikkaan, tuoreen ja jasmiinikukkaisen makuelämyksen. Ihan ok maku, kukkaistuoksua kaipasin vähän vähemmän.

Paketissa on kymmenen kuivattua kukkaa eikä ollut enää hintaa, useita euroja. Kukkaa voi hauduttaa usampaan kertaan. Ensin pari kolme minuuttia, seuraavalla kerralla viisi ja lopuksi vielä yön yli, jolloin siitä saa vielä kylmän janojuoman.

 

1239510017_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1239510074_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hyvän teen valmistaminen tuntuu oleva taidetta, josta en kahvinjuojana ole tiennyt paljon mitään. Nyt kiinnostaa opetella. Tee maistuukin ihan hyvälle, kun hiukan näkee vaivaa sen valmistamiseen ja valikoi bulkkiteen sijaan parempia laatuja. Aiemmin lähinnä kurkkukipuun liotetut pussit saavat huushollissani jäädä historiaan.