Joulu nimittäin. Kalenterissani se on silloin kuin muillakin. Työt sain sunnuntaina loppuun - periaatteessa. Pikkuisen vaille puolen yön. Kun muuta ei enää ollut, niin printterin kanssa oli ongelma - onneksi kukaan ei ollut kuuntelemassa lievää suuremppa kiroilua, kun haukuin tuon vempeleen pataluhaksi. Päästiin kuitenkin yhteisymmärrykseen, se irrotti paperista, josta tuntui pitävän kynsin hampain kiinni. Yritti vielä häröillä vähän lisää suoltamalla ulos tosi merkillisen näköistä jälkeä. Uhkailin vielä laittavani kaiken muistikortille ja käyväni aamulla kopiomassa muualla. Sen jälkeen sitten sujui niinkuin pitikin. Aamulla tarkistin vielä kerran, kirkkaammilla silmillä, onneksi - löysin virheen ja tuli sekin korjattua.

Eilen olin niin väsynyt, että lähinnä vain maleksin...ai, puhuinhan mä pari pitkää tärkeää puhelua. Kaukana asuva ystävätär sanoi saaneensa joulun parhaan lahjan, kun kuulostin iloiselta. Joulun alla tulleiden korttien ja viestien pino kertoo, että olen ollut monien mielessä, vaikka en viime aikoina olekaan jaksanut/ehtinyt pitää yhteyttä juuri minnekään. Muistamisista on tullut kovasti hyvä mieli, monet ilon ja kaipuuun kyyneleet olen vuodattanut posteja lukiessa.

Silloin(kin) kun en jaksa mitään, lähden ulos. Sieltä löytyy aina jotakin voimaa kasvattavaa näkemistä ja mukaan on ollut helppo saada joku, joka kuuntelee. Eikä ne jututkaan nyt eneää ole niin raskasta kuunneltavaa kuin kesällä - luulisin.

Vielä en ole tehnyt joulua kuin parin kukkahankinnan verran ja aamulla ompelin toivelahjaessun. Ostin tarvikkeet pipareihin, mutta tänään kävin ostamassa valmiin taikinan, kun en vain saa aloitettua mitään. Siivous? Ainakin koitan jaksaa imuroida. Jouluksi on luvattu myräkkää ja on ehkä niin pimeää, ettei pölyt näy.

Osa joulun ajasta kuluu lasten ja lastenlasten seurassa meillä tai heillä. Saadaan toisistamme iloa sekä voimaa. Ja tuskin siinä kukaan täälläkään villakoiria laskeskelee.

 

Tänään tulleesta jouluviestistä:

Danny Kayen, UNICEFin 1. Hyväntahdon lähettilään sanoin:
" I believe deeply that children are more powerful than oil, more beautiful than rivers, more precious than any other natural resource a country can have." Eli lapset ovat arvokkaampia kuin mikään luonnonrikkaus mitä maalla voi olla...

 

Hyvää ja lämmintä joulun aikaa!