Sain eilen ommeltua viimeiset rivit tilkkumattoon. Olen nyhtänyt siitä (vaatteista, huonekaluista, matoista, lattialta...) joitakin kourallisia purkautuneita langanpätkiä. Tarkkaa tilkkujen määrää en laskenut, mutta reunimmaisen rivin ja rivien määrän. Tilkut olivat enimmäkseen tasakokoisia, mutta eivät kaikki. Matossa on noin 2650 tilkkua.  Se pitää vielä imuroida ja samalla koko huusholli. Jonkun luota saa mukaansa kissan tai koiran karvoja, meiltä lyhyitä langanpätkiä!

 

Aloitin keskeltä ja jatkoin vuorotellen kumpaankin suuntaan kunnes työ ei enää mahtunut kunnolla koneeseen. Raitoja en erityisemmin suunnitellut, paitsi että koitin tehdä niistä vähän mutkikkaita.

Raidoitusta ajattelin vähän suihkuverhon mukaan ja tein sinisen, kun siihen oli palat valmiina. Maton suunta voi vaihtua, tuossa sen on nyt vähän niinkuin runkojen heijastusta vedestä (ei vesivahingosta). Väirt taitaa vähän riidellä. Maton voisi heittää keltaiseen väripataan, niin siitä tulisi vihreä. Mutta, mutta...tykkäisin sinisestä.

Verho on Marimekon Kaiku eikä siihen kuulu tuo pitsi. Aina, kun kävin ruumispesulla, koko kylppärin lattia oli märkä, kun verhon ja lattian välissä oli 15 sentin väli. Mietin siihen monenlaista, lopulta ompelin pitsin - ainakin siihen asti, kun keksin paremman ratkaisun. Sen jälkeen ei vesi roiskunut ympäriinsä, mutta verho kietoutui jalkohin, vaikka tuon alkuperäisen alasaumassa on jokin paino. Aloin ommella painoksi nappeja. ensin ostin samoja vihreitä, kun verhossakin, mutta jonkin pätkän ommeltuani vaihdoin napit valkoisiin. Nyt olisi joitakin kymmeniä vihreitä nappeja, joihin ehkä olen jo keksinyt tilkkutyön kiinnitysalustaksi.

Verhoon sopivat wc-paperitötterötkin on viittä vaille valmiina, mutta ehkä alankin tehdä uutta noista samoista sinisistä, kun tilkkuja vielä jäi. Sinisiä ja valkoisia ja muovikassillinen punaisia.