Olen ommellut peitettä, mutta kun vuorista lähti vielä hieman väriä, niiin heitin sen uudelleen pesukoneeseen ja aloin joutessani tehdä tilkkumattoa. Ei ihan äskettäin mieleen tullut suunnitelma. Tilkut sain valmiiksi leikattuina jo vuonna 1994. Nämä ovat intianpuuvillaisia paitakankaiden värimallipaloja, joita yksi kiltalainen sai isot määrät. Sain sitten omaa mattoa varten niitä pienen pahvilaatikollisen ja pari muovikassillista - sinisiä, valkoisia ja punaisia. Aloitin aikanaan mattoa, mutta sain vain pohjan valmiiksi. Pojat innostuivat kokeilemaan siihen omaa. Keskimmäiset ompelivat kimpassa isälleen tilkkumaton, johon leikeltiin jämäkankaista porukalla tilkkuja. Kakkonen oli silloin 9 vuotta, täyttää tänään 27.

Paitapalat on täällä olleet keittiön kaapissa, kun en vienyt kellariin...kohta ompelen... Vähän olivat tiellä ja pari viikkoa sitten nostin ne työpöydän lähelle ärsyttämään vielä enemmän.

Pohjakangas on roskiksesta pelastettu käyttämätön farkkupala. Löysin niitä pari isoa kappaletta. Ikinä en ajatellut tuota väriä käyttäväni, mutta kun se oli noin vaalea, niin otin värjätäkseni. Tänne muutettuani päätin tehdä vihdoinkin tillkumaton ja silloin levittelin tuota pinkkiraitaakin. Siitä ompelin kaksinkertaisen pussin maton pohjaksi. Jokaisen leveämmän raidan kohdalle ompelen tilkkurivin. Taitan tilkut neljään osaan ja vain yhden kerrallaan, kun rivit ovat noin tiheässä.

Ja tätähän mulla nyt sit riittää joka paikkaan! Tämä kuva on roskiksesta, mutta tuo lankasilppu päätyykin ehkä johonkin korttiin. Matto siirtyy jäähylle vähäksi aikaa, kun pankkireissun (kohta on asuntolaina maksettu, jee!!!) jälkeen jatkan peitteen ompelua.