Lauantaina oli Neuliaisten tapaaminen meillä. Olipa tosi mukava tavata niin, että ehdittiin kunnolla jutellakin. Tilkkupäivällä kun on usein monenmoista kiinnostuksen kohdetta ja vain pari päivää aikaa. Juteltiin vähän menneistä, tutkittiin takkia, johon jokainen oli tulkinnut jotakin siitä, mitä mukanaan kantaa, suunniteltiin tulevaa.

Anjan ja Ritvan tuliaiskukat pääsivät tänään parvekkeen ruukkuun. Toivottavasti eivät kärvenny helteillä. Tai ehkä kannan autoon ja vien mökille. Tykkäisin niistä kyllä parvekkeellakin.

Tuijan pussukassa oli viikunahilloa - hyvää ruisleivällä, jos tekee mieli makeaa. Olen kokeillut omena-, ananas- ja kaktushilloja. Myös hunajaa. Ja mansikkahilloa, mutta rajansa kaikella...se ei ollut mun mieleen. Lammasmagneetilla oli kangaskääre ja kaunis sidontalankakin on jo odottamassa korttikäyttöä. Lammas alkoi heti tehdä tuttavuutta Sveitsistä jääkaapin oveen muuttaneen lehmämagneetin kanssa. Matkajuttuja ehkä...

Eijan neuloma kukkaro on melkoisen ihana. Ohimennessä pitää aina käännellä ja hypistellä. Maaritin nauhat lensivät jo nauhalaatikkoon, enkä muistanut kuvata. Kapeat napakat nauhat mulla olikin jo aika vähissä.

Kaupunkikierroksella kävimme kirpparilla. Kun naisjono (11) valui sisään, niin omistajan suupielet lähenivät korvia samaan tahtiin. Mukana oli useampi, jotka käyttävät töissään vanhojakin tekstiilejä ja niitähän heillä oli hyvin, joten kauppiaalla taisi olla hyvä päivä. Piipahdus Myyrässä katsomassa valmiita käsitöitä ja jotain ostettavaa löytyi sieltäkin. Meille muutti pari leppiskorviksia. Vielä piipahdettiin Kankaiseen valitsemaan tilkkukankaita ja tarvikkeita, muutama taisi löytää muihinkin tarkoituksiin jotakin. Yksi verhokangas lähti Jyväskylään. Vielä käytiin ulkona syömässä. Pöytävarauksen varmistamisessa oli hankaluuksia, kunnes huomasin, että jos muuttaa tarpeeksi kauas, niin myös suuntanumerot muuttuvat sopivana numerojonona yhteys aukeaa.

 

Tässä mun kirppariostokset. Pikkuliinoja ja pyyhkeitä. Tuo tumma näkyy huonosti. Se on helmistä, jonkinlainen pukukoru - ehkä.

 

Ruokaa tuli osittain talkoilla ja sitähän on sit riittänyt. Leipiä pakastinkin. Pirjo oli leiponut torttua, juhlittiin samalla kolmet synttärit. Pari muuta saivat muiden tekemät kortit, mun nyytissä oli kirjottuja indigopaloja. Tuossa ne nyt ovat lattialla ja välillä vaihtelen paikkoja. Vielä ei ole oikea järjestys löytynyt.

Anjalta

 

Maaritilta, Eevalta ja Tuijalta

 

Pirjolta, Tealta

 

Ritvalta, Merjalta

Sirkalta

Kiitos! Koko ja paikka on valmiina, omia indigoita täytteeksi ja ompelemaan, kunhan oikea järjestys löytyy.

Mukavat päivät on aina liian lyhyitä!