Uudessa kodissa on ollut monta asiaa hautumassa ja kypsymässä pikkuhiljaa. Osittain sen vuoksi, etten ole ollut varma mitä haluan tai en ole ehtinyt tehdä. Esikoinen toi jo heti tuoreeltaan tänne heidän taloudestaan poistetun tv-tason, joka mun piti viedä kirpparille sit, jos se ei asetu tänne. Paikkaansa se etsi muutamaan kertaan, kunnes päätyi keittiöön lehtihyllyksi. Päätin aika pian, että teen sille jotakin.

Keittiössä on edellisen asukkaan vähän ennen asunnon myymispäätöstään valitsemat kaapit ja vihreät ovet (olen jo tottunut...) ja sitten se maalaamani seinä, ne rajoittavat muun sisustuksen värivalintoja. Kun haaveilin sinvalkoisesta keittiöstä, niin se värimaailma alkaa nyt väistyä kokonaan. Hain maalikartan ja testailin muutamaa väriä eri valoissa. Maali odotti vielä puoli vuotta kaapissa ennen kuin ehdin aloittaa maalaamisen. Jos olisin aloittanut silloin heti, olisin laittanut tason päälle pieniä kivilaattoja. Maalin sävy löytyi MarLin tekemästä tiilitaulusta.

Kun esittelin kloritevärjättyjä kankaitani Tilkkuflikoille, niin huomasin, että punaisissa olisikin aika samaa sävyä kuin maalissa. Kaksi eri laatuista, melkein samoja sävyjä. Valitsin paksumman, kun sitä voisin vielä saada lisää jos tulisi tarvetta.

Maalasin hyllyn ja yhden tuolin. Tason päällisen maalasin vain yhteen kertaan ja siihen liimasin vähän laimennetulla Eri Keeperillä kankaan. Kangas oli aluksi vähän isompi kuin tason päällinen. Liimauksen jälkeen olen lakannut kankaan neljään kertaan. Parin lakkauskerran jälkeen tasoittelin reunasta ylimääräiset pois. Kiinnityksen voi tehdä myös lakalla, mutta mulla oli vain ehkä kolmannes pikkupurkista lakkaa entuudestaan ja ajattelin, että ainakin tuon tason kokeilen ja jos tulee hyvä, niin jatkan sit muualle eli aluksi tuoleihin. Tuolla kankaalla pinnasta tuli sen verran karheaa, etten laittanut sitä tuoliin, vaikka olin jo leikannut yhden kankaat valmiiksi. Ei tunnu mukavalta jos tuoli raapii takapuolta. Lakattuna kangas vähän tummeni ja on ihan mukavasti saman väristä maalin kanssa.

Tuoli on punainen ja saa kaverikseen lisää punaisia - luultavasti. Jo ennen muuttoa ajattelin, että joka tuoli voisi olla erivärinen. Sitä ajatusta en ole kokonaan hylännyt vieläkään. Maalia on niin paljon, että ainakin pöydästä luultavasti tulee ennen pitkää punainen. Yksi tuoli on hajonnut (= hajotettu, vaikka olisi voinut korjata), mutta tilalla on isäni kummisedän tekemä tuoli 1940-luvun lopulta. Se oli tummanvihreä jo muuttaessaan.

Eilen kävin hakemassa samaa kangasta, jota on tason päällä. Siitä tulee tuoleihin istuintyynyt.