Edellisessä postauksessa oli muovinen juhannusruusu, tässä oikea.

 

Saunomista ja hyvää seuraa. Kuopus tuli juhannukseksi. Ajoimme aattoaamuna siskon mökille. Viereisessä mökissä olivat vanhempani, seuraavassa vanhin veli ja suvun lisäksi paikalla oli veljen kaveri ja sen vaimo.

 

Siskon siipan valmistamaa maukasta ruokaa sai nauttia joka päivä, vatsan täydeltä ja vähän ylikin.

 

Keskiyön aurinko ja pikkusisko.

************

Juhannustorttu

Kuvaa ei tullut otettua, mutta kokeiluna tein juhannuskahville juustotortun virolaista perinnejälkiruokaa soveltaen. Syömässä oli diabeetikko ja laihduttajia, joten vaihdoin torttupohjan rasvan mehuun ja valitsin vähärasvaisia tuotteita. Reseptini ovat useinmiten tuiskaus-roiskaus-ruiskaus- tarkkuudella.

Pohja:
puoli pakettia Digestive-keksejä murskasin kulhossa
omenamehua sen verran, että muruista tulee juuri ja juuri kosteita
*taputtelin vuoan pohjalle

Marjatäyte:
soseutin pari desiä puolukoita
puoli desiä sokeria
kuumaan vesitilkkaan liuotettuna 4 liivatelehteä (mulla oli kolme, jäi vähän löysäksi)
levitä torttupohjan päälle

Juustotäyte (hmm...):
2 dl vispautuvaa vaniljakstiketta, vatkasin vaahdoksi
2 purkkia maitorahkaa
2 dl talkkunajauhoja, paahdoin pannulla
vähän sokeria
sekoita edelliset ja lisää vielä kuumaan veteen liuotettuna
6 liivatelehteä
kaadoin täytteen edellisten päälle

Laitoin jääkaappiin ja aloin toivoa, että hyytyvät aamuksi kun olimme lähdössä matkaan.