vihdoinkin, nimittäin näyttelytyöt. Aiemmin oli kuvia osista sanatyötä ja nyt kuvatilkku parista muusta. Neljäskin työ valmistui, mutta en tykkää siitä enkä jaksa nyt korjailla mieleisekseni, joten jääköön kotiin.

Sininen matka. Tätä aloitin ekana. Kun sain neuliaisilta indogoblokkeja, kokeilin yhdistää niitä siihen alkuun. Olivat minusta ihan ok. Lopulta, kun päällinen oli valmis ja työn alku ei sit enää näyttänytkään sopivan siihen. Ratkoin sen pois ja tein uuden. Poikkeuksellisesti olen tikannut työn käsin. Ei mitään 10 pistoa tuumalla systeemiä, mutta kuitenkin useampia pistoja joka tuumalla :). Työn korkeus on 222 cm ja leveys 48,5 cm. Sille on paikka valmiina, kunhan se kotiutuu näyttelystä.

Tämä työ oli mulle tyypillinen: valmis suunnitelma, josta sit ei lopulta toteutunut muuta kuin se, että ompelin sen indigokankaista.

 

Tätä aloin tehdä vuosi sitten, kun elämä meni murskaksi, mutta en sit päässyt siinä eteenpäin - enkä muissakaan ompeluksissa. Pohjalla on vanha pellavapyyhe - ehjä, mutta apikotellen melko ohut. Noita punaisia lukuunottamatta kaikki kankaat ovat hulpioita. Tikkasin ensin koneella ja kun oli olevinaan kiire, niin ajattelin, että voisin kerrankin olla tikkaamatta työn ihan täyteen. Mutta tikkaamattomuus häiritsi mua niin paljon, että tänään tikkkasin käsin koneompeleiden välit, paitsi tuon yhden neliön, joka saatunoisin jää mlekein viimeiseksi ja sitten näytti siltä, että se hallusikin olla noin. Työn nimi on Särkynyt ja sen koko on 90,5x56 cm.

Ja siinä kolmannessa hosuin, kun tuohon edellisen tikkauksiin meni tunteja. Pitää katsoa vielä sunnuntai-iltana yritänkö tehdä sille jotain.

19.7.-1.8.2010
Elämisen jälkiä

Luovan tilkkuilun kilta Neuliaisten näyttely Virtain Perinnekylän Makasiinissa.
Avoinna joka päivä 11-17.

**************

Alkuviikolla olin pystyttämässä tilkkuyhdistyksen valtakunnallista näyttelyä Mikkelin kirjastoon. Se on auki 29.7. asti, ma-to klo 10-19 ja pe 10-17. Kirjasto ei ole auki viikonloppuisin. Kannattaa poiketa, jos liikutte niillä main.