Lauantaina Suomen käsityön museossa julkaistiin uusi kirja, Neuliaisten tekemä Ompelukirja. 

Tiedotteen kuvassa on yksi meistä toisen neuliaisen koneella kirjomana. Mallina oli kuva kurssilta Muhussa viime kesänä. Katselin itselläni samasta tilanteesta otettua kuvaa, mutta en keksinyt miten siitä tekisin.

Yhtä lukuunottamatta koko ryhmä osallistui tähän ja teki kaksipuoleisen aanelosen kokoisen sivun ja siihen vielä parin sentin sidontavaran. Ompelukuva sai olla kuva ompelusta tai ommeltu kuva, teeman käsittely oli vapaa. Sivunsa sai tehdä käsin tai koneella, etukäteen sovittua oli koko, taustan väri ja se, että sivut ommeltiin pussiin.

Etsiskelin paria ompelusta olevaa vanhaa kuvaa, mutta nehän ei halunneet nyt julkisuuteen, joten jäivät jonnekin arkistojeni pimentoon. Tässä on isoäidin haarukoilla tehtyä ruostevärjäystä ja ihan omin käsin tikattuna kolmas haarukka ja taustaa. Tumma raami on applikaatio-ommel, jolla kiinnitin sivut toisiinsa. Raamin sisäpuolella tikkaus on vain toisella puolen sivua ja ulkopuolella se menee läpi asti.

Tumma pala on trykkityykiä ja vaaleassa osassa olen jatkanut sen aiheita konekirjonnalla. Tämän kanssa meinasi mennä hermot, kun koneeseen jäi yhdestä langasta jokin nukka, jota en saanut pois. Ompelua, purkua, ompelua, purkua...

Tämän tekminen oli niin kivaa, että vastaavaa omaa kirjaa varten kirposi jo muutamia ideoita.