Pöydän jalka on saanut kaverijalan. Uuden sukan yläosan kiinnitys puuttuu vielä, kun työkalupakissa oli jälellä vain prikkoja, joista ruuvit meni läpi. Pitää joku päivä lenkkeillä rautakauppaan.

Uusi lähimmän maton väreihin sävytetty sukka on seiskaveikkaa ja paria vanhaa lankaa, joiden vyötteet olen hukannut jo ajat sitten. 1990-luvulla tilkkukurssille piti ostaa erikoisia lankoja. Menin lankakauppaan ja kysyin, olisiko heillä mitään hauskoja lankoja. Myyjä näytti tipahtavan kyydistä välittömästi, mutta pienen selityksen jälkeen oli asiakkaan kanssa hyvinkin samalla aaltopituudella. Aloitimme penkomalla poistolaatikon ja hän muisti takahuoneesta pari ehkä sopivaa myyntkelvottomiksi pyöritelytä kerää ja vähän ehdotuksia löytyi myös hyllystä. Langankäyttöideoita tilkkutöissä pursuili runsaasti molemmin puolin, aikaa kului ja lopulta kassiini pakattiin toistakymmentä oikeasti hauskaksi muuttunutta lankaa.

 

Sarin huovuttamat tossutkin saavat nyt olla yhdessä ja toisessa hauskassa langassa on samat sävyt kirjonnan kanssa.

 

Pöydällä on nyt kolme jalkaa ja kaksi laatikostoa. Satulatuolin vuoksi pöydän pitää olla normaalia korkeampi, joten nuo kirjatkin ovat palveluksessa. Laatikostot ovat olleet yöpöytinä ja ostettu vähän käytettyinä. Kirjat ovat siskon hyllystä. Kirjakerhokirjoja, ne eivät enää kelpaa minnekään - ei divareihin tai laitoksiin, eivät kuilje kirppareitla - kaikkialla on niitä niin paljon. Nämä palveluksessa olevat pinot on liimattu yhteen. Sävyihin sopivat sanakirjat ovat tuossa sattumalta. Jossakin sisustusjutussa huomasin vastaavat kirjoista kasatut sohvapöydän jalat ja päällä oli paksu lasilevy.