Käsityömessuilla Kankaisen osastolla oli nappikoruja ja työnäytöskin. Helmiä olin nähnyt jo liikkeessä ja ostanut napitkin valmiiksi pariin, mutta tein ekan vasta messujen jälkeen ja toiseen tulevan langan laitoin "pois silmistä" enkä nyt löydä sitä mistään.

Tämä on siskon väreillä, itselleni tulee punaiset. Koru menee kolme kertaa kaulan ympäri ja siinä on noin 80 nappia. Kirjakaupan poistohyllystä löysin sille vanhan kirjan näköisen rasian.

Virkkaukseen varaamani lanka oli möykkyistä ja pienet napit tarttuivat noihin lankasykeröihin kiinni ja muutaman pikkunapin jälkeen päätin, että joko jätän pienet pois tai vaihdan lankaa, vaikka alunperin valitsemassani olisi ollut sopiva väri. Kompromissina pujottelin napit musta/violettikimalteiseen tikkauslankaan ja virkkausessa käytin molempia. Isoista napeista virkkasin läpi, niin kestävät paremmin kuin pelkkä ohut lanka. Toisen langan möykyt ei taipuneet virkkaussilmukoihin ja niistä jäi mielestäni ihan kivoja väripilkkuja nappien väleihin ja osan osutin niin, että paksu kohta on napin päällä.