Aika laiskasti on vuosi lähtenyt alkuun. Nuha väsyttää - kai - vaikkei kovin paha olekaan. Tässä nyt muutama kuva tehdyistä keittiöjutuista. Olen neulonut ja virkannut tiskiräteiksi vanhoja värillisiä pyyhkeiden pitseihin ostettuja puuvillalankoja, jotka laitoin viiden litran lasipurkkiin parvekkeelle väriläikäksi.

Nämä valmistuivat jo aiemmin, mutta päättelin vasta jouluksi ja käytin kakkosen perheen joulupaketin täytteeksi. Langat ovat 1980-luvulta.

Näillä pyyhkii keittiössään 2Kiloa. Vihreä lähti mukaan päättelemättömänä. Virkkasin sen reunusta niin pitkään, kun ennen heidän täältä lähtöään ehdin. Pari kolme kerrosta vielä kuvan otoon jälkeen. Vihreä lanka on 1960-luvulta, turkoosi vähän tuoreempaa.

Seuraavat tiskirätit ovat tulossa kokonaan virkattuina. Kohta varmaan innostun kokeilemaan jotakin pitsijuttua, kun niitäkin on näkynyt blogien tekemään houkuttelevissa kuvissa. Pelottaa, että jonakin päivänä ostan näihin UUTTA lankaa. Silloin ei toteudu se, että edes jostakin suunnalta tyhjenisi materiaalimäärät.

Rätit voi ja kannattaa keittää välillä. Omani olin jo heittämässä menemään, kun käytin sitä vielä maljakossa olevan harmaan jäljen puhdistukseen kloritevedellä. Sitkeä mustikkatahra oli kohta tipotiessään ja muutenkin se rätti kirkastui entiselleen, joten se onkin käytössä edelleen.

 

Pitipä kokeilla yksi kahvipussityökin. Olin kerännyt laatikolisen kahvipusseja ja matkoilta tuli valittua monta kahvia paketin vuoksi. Ne kaikki kuitenkin laitoin kiertoon ja mulle tuntematon tekijä on toivottavasti saanut aikaan jotakin myös niistä sekalaisista, joita ei täällä myydä. Vielä en ole kaupungilla niitä bongaillut, luultavasti en tunnistaisikaan :)

Äidillä on helponnäköinen pannunalunen ja piti sitten juoda sinistä kahvia ja kokeilla tehdä itse samalla tekniikalla. Tähän tarvii vain 8 kahvipussia, ihan kelpo ajassa saan juotua tarvikkeet, vaikka juon kahvia vain aamuisin. Puolet pusseista pitää taittaa neljään osaan M muotoon, puolet voi taittaa neljään osaan niinkin, että saa jotakin tiettyä kuviota näkyviin. Pyykkipojat helpottavat työskentelyä. Taittelin pussit ja napsautin pyykkipojat päihin. Pujottelin aika moneen kertaan, että sain kuviot mieluisaan järjestykseen. Pussit ovat liian pitkiä, mutta ne kannattaa leikata vasta lopuksi, niin jää vähän enemmän sommitteluvaraa.

M-taitokset tulee reunoille niin, että M:n alapuoli on ulkoreunassa. Pujota korinpohjaksi. Muista pyykkipoikakiinnitys. Kun pussit ovat paikoillaan, lyhennä ylimeneviä osia niin, että ne ovat vähän taitoksen leveyttä lyhyemmät. Pujota pää toiseen suuntaan menevä taitoksen sisään. Jos pussit ovat oikeinpäin, siinä on kaksi väliä, laita pujotettavan pussin suunnalta katsoen ulompaan. Reunimmaiset on hankalimmat, joku apuväline (sakset) voi olla tarpeen. Ei tästä nyt ihan priima tullut, reunoja pitää koittaa runnoa vielä tasaisemmiksi. Yhtä pakettia vaille valmiit vermeet on jo seuraavaan kokeiluun.

Äiti on käyttänyt myös uudenlaisia kahvipusseja, joissa on kaksikerroksiset paketit. Ne toimivat myös ihan ok, mutta eivät kestä kuumaa niin hyvin, kuin nämä kokonaan paksua foliota(?) olevat. Näille voi nostaa ruoat suoraan uunista tai levyltä.