Piipahdin siskon luona. Hän on tehnyt opiston kurssilla huovutuksia eikä harjoitukset aina vastanneet suunnitelmia, joten materiaalia päätyi myös hylätyksi. Lupasin kokeilla korteissa, kun tehty huovutus oli vielä aika löysää ja siitä olisi ehkä helppo repiä paloja. Kotimatkalla aloin suunnitella. Jos...

...irtoaa hyvin, niin kääräisen villaa styrox-pallojen ympärille, pakkaan sukkahousuihin ja heitän pesukoneeseen. Ja niinhän se onnistui. Repiessä villa pörrööntyi ja ehkä huovuttuisi oikein hyvin, mukaan jäisi ehkä paksuuntuneita takkujakin. Ekat kääröt huovutin käsillä alkuun, osaan aloin kääriä päälle lankaa. Laiton pallukat varovasti sukkahousuihin ja solmun joka väliin. Kun sukkahousun säärtä riitti vielä, mutta jälellä oli vain ihan minejä styrox-palloja, niin käytin pallon sisuksiin muutaman pienen tekokuitulankakerän. Jos kerta käytin tähän ainoat ehjät sukkahousuni, niin pitihän ne sit täyttää niin paljon kuin mahdollista :) Huovutuslämpötila oli 60 astetta.

Pieni korillinen ruskeasävyisiä odottaa jatkojalostusta, niistä ja näistä tulee vielä jotakin.

Tässä yksi vanhempi satsi kuoriutumassa. Ohuet nilkka- ja polvisukat käyvät huovutussuojiksi myös.

 

Tässä ihan ensimmäiset pesukonehuvutukseni - sydämiä, vuodelta 2007. Laitoin sisään vaahtomuovia ja sehän muotoutuu niinkuin villa haluaa, etenkin, kun on pessyt viimeksi lakanoita ja unohtaa tarkistaa koneen lämpötilan. Sukkahousut jumittuivat osittain villojen väliin, eivät lähteneet vetämälläkään pois ja kun jossakin villa piti tiukasti kiinni muodostaan ja alkoi sukkahousu repeytyä, niin jätin sit sitä näkyviin (esim. ylärivissä vaaleanpuna/harmaamuhkulassa). Ajattelin leikata roippeet myöhemmin pois. Muistan tosi hyvin sen hirmuisan pettymyksen, minkä nämä aiheuttivat. Joissakin näkyi hämärästi vähän sydämen muotoa, mutta enimmäkseen ne olivat epämääräisiä möykkyjä. Näillä olin aikonut valloitta markkinat joulumyyjäisissä! Pahimmasta kiukusta selvittyäni aloin miettiä, mitä nämä voisivat olla - ei sydämiä, ei palloja, ei munia, ei mitään. Tylsää. Paitsi toukkia.  Toukkia! Ja kirjomalla vähän enemmän toukkia. Joulu  oli tulossa, olin siis luonut kasan tonttukotiloita.