Juttelin äidin kanssa ja hän voivotteli, kun geelipussiin oli tullut reikä ja sen suojapussiin oli tullut sinertävä läikkä. Mullakin on geelipussi, mutta ei ole koskaan tarvinnut käyttää eikä ole tullut mieleen, että sillä voisi olla pussi aina suojakangas valmiina. Kiitos äiti ideasta!

Olin toissa talvena käyttänyt yhdet tasoitustilkut pieniin hirsimökkeihin, lämpimät ja kylmät kulmat, blokit halki ja yhdistin lämpimät keskenään, kylmät samoin. Neulasin ne ilmoitustaululle ja siinä ovat olleet, kun en keksinyt, mitä niistä tekisin. Viime viikolla katselin niitä, että voisi johonkin käyttää. Melkein sopivan mittaiset geelipussinsuojaan, eli kapeat kaitaleet joka blokin reunaan ja pötköksi. Vanu ja tikkaus. Molempiin päihin vuoripalat.

Vuoripala 16x33 cm, tilkkuosa 16x62 cm, vuoripala 16x33 cm

Taita kaksinkerroin ja ompele reunat. Avaa saumat, käännä.

Kun pussi on oikeinpäin, tarkista vuoriosan pituus ja taita sen reunat nurjalle ja ompele mahdollisimman läheltä reunaa. Pujottele vuoriosa pussin sisään.

Tikkaa reuna, jos haluat kiinnitysnauhat, niin ompele ne samalla toiseen reunaan - yksi pitkä nauha. Ompele toiseen reunaan lenkki. Tai jos muistat, niin ompele nauhat saumoihin, kun kiinnität vuoripalat pohjapalan päihin. Mä en muistanut

Geelipussi voi sukeltaa suojapussiin.

Nyt jos tarviin geelipussia, ei tarvitse etsiä sen ympärille pyyhettä tai muuta kangasta. Koko systeemi pieneen muovipussiin ja pakastimeen.

Voisin tehdä toisen "toppapuvun" lämmitettävälle geelipussille. Ensimmäinen on melko jämtti, seuraavaan lisäisin sentin pari pituutta, niin pussilla on vähän varaa liikkua, kun sitä kiertää kipeän raajan ympärille.

Jos ei ompele, voi tehdä pussin neulomalla, virkkaamalla, huovuttamalla...