Tämän voitin viime kesänä Raumlaiste tilkungokkojien näyttelyn arpajaisista. Joskus vuosia sitten voitin samanmallisen vähemmistä kankaista tehdyn, valkoisen. Kuka oikeasti tarvii valkoista patalappua! Se eka pyöri pitkään työpöydällä, kun päätin tehdä niitä, mutta ei sitä sopivaa aikaa tuntunut löytyvän ja jossakin välissä patalappukin livahti tuntemattomaan paikkaan, joten malli unohtui pitkäksi aikaa. Nyt tämä uusi voitto on pyörinyt työpöydällä kesästä asti ja olen tekemisissä edistynyt sen verran, että näitä on leikattuna ja silitettynä jo kymmenkunta. Killassa yksi tarjosi väriviallisia paksuhkoja Finskun kankaita. Ne on nyt leikattuna patalapuiksi.

Piirsin kuusikulmion ympyrään, jonka halkaisija on 24 cm. Kun tämä kankaani on aika paksua, leikkasin jokaista patalappua varten neljä samankokoista kuusikulmiota. Ohuesta kankaasta niitä leikataan seitsemän. Yksi kangas on pohjapala kolme (kuusi) taitetaan kaksinkerroin op päällepäin ja silitetään taitos.

Taitereuna tulee patalapun keskelle.

Toinen pala tulee osittain ekan päälle, taitereuna keskelle. Kolmella palalla laitat päällekkäin palojen alareunat. Kuudella palalla laitat viimeksi laitetun palan keskelle uuden palan alareunan.

Kolmas pala menee toien palan päälle ja ensimmäisen alle. Ja se taitereuna keskelle. Tähän väliin  voi kiinnittää ripustuslenkin, mutta ne multa puuttuu vielä, että voisin ommella patalaput valmiiksi. Tämä osa patalapusta on ompelun jälkeen oikea puoli. Jos kuvioiden puolesta näyttää paremmalta, niin alla ja päällä olevat osat voit sommitella päinvastaiseen järjestykseen.

Vuoripala laitetaan op patalappupaloja vasten ja ompele koko reuna. Leikkaa kulmien saumanvaroja vähän pienemmiksi, avaa saumat ja käännä ympäri. Tikkaa reuna.