tai ehkä hiukan vaille, mutta ruusuja kumminkin. Olen keräillyt kirppareilta villalangalla kirjottuja kuvia, enimmäkseen mustavalkoisia, mutta myös jonkun verran värillisiä kukkajuttuja, lähinnä iiriksiä ja ruusuja. Osa on päätynyt eteisen seinälle, osan olen irrottanut kehyksistä ja pessyt. Aika paljon kirkastuvat, kun vuosien pölyt ja kynttilänsavut liukenee veteen. Valkoisten pohjakankaiden tärkit ovat hävinneet pesussa ja niistä tulee ihan lepruja, musta jää vähän jämäkämmäksi.

Tämä näytti siltä, ettei ole ollut käytössä. Näitä isompia mulla on vain kaksi, toinen on ollut tyyny ja se tuntuu käteen keinokuitulangoilla kirjotulta. Ohuet viivat kuulsivat pohjan läpi eikä ne hävinneet pesussakaan. Koitin kirjoa niitä käsin, mutta en tykännyt. En saanut viivoja pysymään suorina tai sitten pistot näyttivät liian leveiltä. Meni konehommiksi. Kun tässä on vanu, niin tikkasin kukkiakin vähäsen, lähinnä reunoista.

Kaksi tyynyä on nyt valmiina ja kolmas aluillaan. Punaisemmat ruusut oli liimattu alustaan vain reunoista, tuo toinen kokonaan. Molemmat lähtivät helposti irti. liima mureni jo irrotellessa ja lähes kaikki loput lähti pesussa. Reunoilla ja taustalla on sametteja. Mustassa ei ole vanua, mutta aluskangas on, etteivät kirjontatöiden reunat kulu käytössä liian repaleiksi. Kapeammassa mustassa ei ollut pohajkangasta ollenkaan jälellä ja leveämmästä oli kulmat leikattu pois, joten molemmissa piti laittaa kirjontaakin saumanvaroihin.

Ensi vuoden olen mukana Maikin tilkkujen kuukausihössötyksessä.