Sain siskolta suklaakarkkiohjeen.

Suklaasalami
n 12 palaa

2dl kuivattuja viikunoita, karpaloita tai rusinoita
3/4 dl amarettoa tai konjakkia....lapsiperheelle jotain muuta!
3 rkl fariinisokeria
250 gr tummaa suklaata
3 rkl voita
5 muro- tai muuta keksiä
1 dl rouhittua saksanpähkinää tai mantelia

viimeistelyyn tomusokeria


1. mittaa viikunapalat, amaretto ja sokeri pieneen kattilaan. Kiehauta seos ja anna sen jäähtyä. (keittäminen poistaa alkoholin, laitoin mustaviinimarjamehua)
2. sulata paloiteltu suklaa ja voi vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Anna jäähtyä n 5 min.
3. siivilöi viikunaseoa
4. yhdistä suklaasulaan siivilöidyt viikunat, murustellut keksit ja muut aineet.
5. muotoile massa pötköksi ja kääri napakasti folioon. Kiristä päät tiukaksi ja nosta viileään muutamaksi tunniksi.
6. pyörittele jähmettynyt pötkylä tomusokerissa ja leikkaa viipaleiksi.

Valmistusaika: 15 min + 2 h jähmettymiseen

 

Tomusokerin unohdin ostaa, joten siinä eivät karkkipötkyläni pyörineet. Osan laitoin foliokarkkivuokiin. Irtosivat niistä hyvin. Rasiaan pakatuissa oli välissä leivinpaperia.

Aika tuhtia tavaraa, mutta kannatti kokeilla! 

Idearikasta uutta vuotta!