Kun olin tv:n tylsästä elokuvatarjonnasta surffaillut jäämään yhden ja melkein heti päättänyt lopettaa senkin katsomisen ja mennä lukemaan, niin olinkin nukahtanut sohvalle. Siispä olin varsin virkkuna vastaanottamassa uutta vuotta ja aloin leikkiä kameralla, räpsii-räpsii-ja-soisi-onnistuvansa-metodilla. Varttissa ehtiikin ottaa aika määrän kuvia, semmoisiakin mistä tykkää. Viimeistä kuvaa lukuunottamatta näissä on liikkunut sekä kohde että kamera.

Keskustan suuntaan olisi ollut eniten raketteja, mutta lähinaapurissa liikaa valoja, että kuvista olisi tullut sitä mitä hain.

Versot tuulessa. Näillä lämpimillä moni kasvi on hukannut tajun vuodenkierrostaan ja luullut kevään koittaneen. Osa ei ole mennyt talvilevolle ja osa on aloittanut kevään. Kukkiviakin kukkia on näkynyt vuoden loppuun asti. Suomenojalla Espoossa on löytynyt sinisorsan pesä, jossa n 9 munaa. Emoressu, nyt on luvassa pakkasia eteläänkin ja jos se jatkaa hautomista, niin joutuu turhaan odottelemaan uutta pesuetta. Tuo on ensimmäinen havaittu sinisorsan talvipesintä (Hesari, eilen) .Kasvit on sopeutuneet myöhäiseenkin talveen, mutta miten eläimet. Voikohan tuo emo aloittaa uuden muninnan huhtikuussa.

 

Tanssi. Etualalla on meidän taloyhtiön tallien valot, seuraavina katulamppuja ja taustalla yksi rakettikin. Tuossa melkein takana, nyt pimeänä, on Järjestöjen talo, jossa on iltapäivätansseja. Kauankohan on siitä, kun viimeksi olen ollut tanssimassa, suunnilleen 35 vuotta. Vieläköhän osaisin. Olen vitsaillut, että voin katsoa keittiön ikkunasta keitä sinne menee ja kannattaisko lähteä.

 

Ohdake. Tähän kuvaan osui jo rakettikin. Tämä näytti paremmalta vaakatasossa, mutta käänsin kuitenkin oikeinpäin.

 

Puu.

 

Tämä kierre on lempparini.

 

Punainen minuutti. Kestääkö raketti niin kauan...

 

Kortti. Tähän tuli tekstikin!

 

Uusi vuosi alkoi aurinkoisena sekä ulkona että minussa. Meillä kaikilla on 350 päivää aikaa odottaa, että hyvä sää jatkuu!