Sain siskolta purkillisen appelsiinimarmeladia, joka vei kielen mennessään. Samalla sain reseptin, joka on lupa jakaa täälläkin. Alkuperästä emme tiedä, resepti on kulkenut emännältä emännälle.

 

2 kg appelsiineja

2 sitruunaa

1 kg hillosokeria

2 rkil raastettua inkivääriä

 

Pese kaksi appelsiinia ja toinen sitruuna hyvin. Kuori kuorimaveitsellä ohuesti ja suikaloi kuoret. (Näyttävät jotenkin alastomilta...) Poista näistä vielä valkoinen kuoriosa.

Kuori appelsiinit ja sitruuna hyvin, valkoista kuoriosaa ei saa jäädä. Se on se, josta tulee kitkeryyttä makuun.

Koska olin aikeissa käyttää sauvasekoitinta, jätin kuoret suikaleiksi ja pilkoin inkiväärin veitsellä.

 

Leikkaa hedelmät ohuiksi siivuiksi. Poista siemenet. Jos viitsit, voit askarrella kaikki hedelmäkalvot pois. Sisko oli jaksanut tehdä sen yhdestä appelsiinista, minä en edes yrittänyt.

Soseuta. Kiehauta, sekoittele.

Lisää hillosokeri ja keitä hiljalleen 15 - 20 min. välillä sekoittaen. Anna jäähtyä vähän, sekoita ja purkita.

 

Tarjoiluvinkkejä:

* Paahtoleivän kanssa, ensin hieman voita ja sitten marmeladia.
* Leipää, marmeladia ja sinihomejuustoa.
* Köyhiä ritareita, vaniljajäätelöä ja marmeladia.
* Jäätelön kanssa.

Suklaalettuja, vaahdotettua vaniljakastiketta ja marmeladia. Suklaaletuissa on peruslettutaikinaan lisätty maitokaakaojauhetta noin 1 rkil/dl lientä.