Tilkkurintamallakin pitkästä aikaa jotakin valmista, kun flunssaisena piti viettää pari tupapäivää ja keksiä itselleen ajankulua. Varmaankin sen taudin takia jumittui niska ja hartiat, siis taudin, joohan.

Aloitin tämän jo keväällä. Muutaman viikon ideoinnin ja juupas-eipäs mallien ja kankaiden jälkeen päädyin toteuttamaan kalastukseen liittyvää peitettä, kun siihen sopivaa materiaalia näytti olevan tarpeeksi. Silmiin osui sinisävyinen verkkokangas, oman tuotannon kalablokit ja siskon kokeiluja sudenkorennoista. Siitä lähti tämän peitteen malli kypsymään. Osa kankaista on tullut erilaisissa kangasvaihdoissa.



Blokit ovat suunnilleen pinoa ja leikkaa tekniikalla. Yksivärisissä (!) tekniikka toteutui hyvin, kuviollisissa piti soveltaa.



Blokit valmistuivat parina kevätpäivänä, järjestystä muokkailin olohuoneen lattialla muutaman päivän, järjestelin ja merrkasin rivit ja pakkasin kassiin odottamaan seuraavaa viikkoa. Kului sit vähän enemmän, mutta nyt on valmista.



Tikkaukset ovat koneella ommeltua aaltoviivaa ja välissä on puuvillavanua. Vuori on flanellia. Peitteen koko on 145 x 184 cm.



Reunusta en laittanut, en edes miettinyt, kun niin paljon näistä sinisistä kankaista on nyt siskolla - samat sävyt käyvät hänen peitteeseensä. * Nyt se sanoo, ettei kankailla pitänyt olla kiirettä :) Ei ollutkaan ja tuosta tuli jo muutenkin torkkupeitoksi riittävän iso, joten luultavasti en olisi reunusta tehnytkään. Nyt reunassa on suikaletta keskiosan kankaista jääneistä paloista.
Blokkejakin jäi vielä. Peite voisi saada kaverikseen päiväunityynyn. Joskus.