Kuka tai mikä pelastaisi minut minulta ja ikuiselta uusien asioiden kokeilemiselta. Toisaalta, on tämmöisenä olo oikein mielenkiintoistakin - eilen pieni kokeilu vei mennessään ja lumoonnuin tekemisestä niin, että unohdin lähteä jumpalle.
Kaikki alkoi oikeastaan siitä, että äiti on virkannut jotakin joulukuusia ja sisko kysyi, liikenisikö minulta paljetteja vai käykö hän ostamassa. Kyllä, niitä riittää. Monta revennyttä pussia pitkin laatikoiden ja rasioiden pohjia ja jos tarvii heti, niin kaikki eivät ole edes levällään. Vihdoinkin tuli aikataulu siivoustarpeelle! Ei se kauheasti houkutellut. Aikaa kuluisi ja kun laatikon lämäyttää kiinni, niin missään ei näy, että olen järjestellyt.

Olin yhtenä päivänä saanut siskolta pikkupussillisen kerrosmerkkejä ja teki mieli kokeilla niitäkin samalla, kun helmipurkit ja -pussit olivat esillä. Olin jo käynyt korukaupassa tarvikeostoksilla - pieniä lenkkejä ja muutama maatuskahelmi.

Aloitin ulkoilulla. Samalla hain kangaskaupasta muutaman pötkylän toisiinsa kierrettäviä rasioita. Kannattaa tehdä hintavertailuja! Niiden hinnat ovat ainakin 2,50–7 euroa. Toistaiseksi en tiedä tuon isompaa hintahaarukkaa. Siivousfiilistä houkutellessa poikkesin samalla sovittamassa mekkoja, kurkkaamassa kirpparin pitsiliinatilanteen ja rihkamakaupan korutarvikeosaston. Jälkimmäisestä tein pienen ostoksen ja palasin kotiin aloittamaan levinneiden paljettien ja helmien lajittelua.



Pötköjen mittoja voi vaihdella ja tehdä niistä aiheenmukaisia. Ostin näitä isompia kolme ja pieniä yhden, ostoslistaan meni muutama lisää.



Kunnon korupihdit tai joku vastaava pitänee hankkia myös, jos tällä saralla etenee. Kerrosmerkkeihin ei ollut tarvikkeita, mutta silmukkamerkkien valmistus onnistuisi. Ensimmäistä tehdessä ajattelin, että hyvä jos yhdenkin saan valmiiksi. Ei taipunut ohutkaan rautalanka sinne, minne halusin. Sormet ja työkalut olivat auttamattoman kömpelöitä tai sitten muuten vain ei löytynyt yhteistä säveltä niiden ja työstettävän materiaalin kanssa. Tuli mieleen, että otin korupuodista kurssiesitteen. Jokin enne? Vielä en ilmoittautunut kurssille. Eikähän puoti olisi yön aikana auki ollutkaan.



Ensimmäinen silmukkamerkki koekäytössä, vielä ei ole tarttunut lankaan kiinni. Tämän jälkeen piti kokeilla toinen. Ja kolmas. Homma alkoi sujua. Lopetin, kun kahdeksan merkkiä oli valmiina. Yksi on kömpelö (kuvassa taaimmaisena oleva vihreä maatuska) ja menee heti korjattavaksi, mutta muuten olen oikein tyytyväinen noihin.
Teki hyvää unohtaa kaikki ja keskittyä täysillä vain yhteen asiaan!



Helmet ja paljetit ovat nyt siististi lajiteltuina rasioissa ja pusseissa, äidille on useammanlaisia paljetteja pakattuna. Aamulla ennen ylösnousua mietin helmikauppojen nimiä. Helmiä riittää, mutta muita oheistarvikkeita pitää hankkia. Pitää...hmm.