Tii otti haasteen vastaan ja paljasti asioita itsestään. Myös sen, että työhuoneen seinällä on tekemäni tilkkutyö. Kun en nyt mitään uuttakaan ole saanut aikaa, niin tässäpä Tiikun talon syntytarina. Työ on valmistunut 31.1.2001.

Tiin kirje:

 

16.10.1999

Tilkkutuliainen Maijalle

Tee oheisista materiaaleista quilt-tilkkutyö, koko 30x30 cm – 50x50 cm. Kaikki materiaalit on käytettävä työssä, lisätä saa omista varastoista. Annettua materiaalia saa työstää vapaasti. työskentylyaikaa on seuraavaan aineistopäivään asti. Työn iloa!

Tiina

PS. Kirjekuorta ja maalarinteippiä ei tarvitse käyttää.

 

 

 

Näin olen itse työn tekemisestä kirjoittanut

Täysin mahdottomat palat: hirsimökkiblokki, vinoneliöitä, silppua ja nappi. Levittelin niitä, laitoin takaisin kuoreen, levittelin taas, takaisin kuoreen. Aina vain uudelleen ja uudelleen. Lopulta kuori hävisi työhuoneen sekamelskaan ja löytyi myöhemmin joulusiivouksessa. Siitä lähtien se riippui hakaneulalla työhuoneen verhossa.

Tammikuussa Tii toi uuden tehtävän. Alkoivat ruuhkautua, mokomat. Pakko yrittää jotakin. Olen aina puhumassa luovuudesta, haasteista, yllyttämässä kokeilemaan ja itse aloin nyt vain pyöritellä materiaalia mahdottomana. Mutta saamani materiaali oli täysin ajatusmaailmaani ja väreihini sopimatonta.

Jonain yönä isännän hirrenvetoa kuunnellessa tuli mieleen, että vinoneliöt voisin ommella pötköksi ja jatkaa hirsimökkiä. Mutta miten saisin ne kolme pikkupalaa jonnekin… Aamulla nekin sijoittuivat osaksi kaitaletta, kulma tuli niistä.

kauempaa blokki alkoi hahmottua nipin napin taloksi. Hiukan ratkomista, ompelin kukkaköynnöksen päätyyn, iltaruskoa taustalle, vihreän nurmikon.

Reunuskankaista osa söi värit, osan sai oranssin ikkunan pomppaamaan syliin. Lopulta sopiva vihreä sävy osui kohdalle. Reunuksen tikkaus on suoraa: polku, tie, juoru kietoutumassa talon ympäri.

Taustakangas on ”happamia sanoi…” juoruiluun sopivaa. Nimilappuna on Tiin kuoressa mukana ollut valkoinen vinoneliö.