Eteisen nurkassa on kaksi ovea ihan lähekkäin ja niiden välissä seitsemän sentin levyinen seinänpätkä, jossa on vamma. Olen suunnitellut siihen jo joitakin peittojuttuja tai sit voisi ihan oikeasti alkaa korjaamaan sitä. Mosaiikki on ollut yksi vahva vaihtoehto, mutta on sit monta muutakin, tilkkutyö, jokin neule....

Opiston virkkauskurssilla naapuri teki mallikappaletta popcorneista. Huomasin, että nypyt oli kuin pieniä kulhoja ja siitähän tuo sit lähti aika äkkiä kehittymään. Aloin virkata jostakin siskon vanhasta jämälangasta. Suunnitelma oli aika suurpiirteinen. Popcorneja tiheämpään ja harvempaan ja systeemistä niin pitkä, kun langasta riittää tai maksimissaan huoneen korkeus 258 cm. Lanka loppui aika pahaan pituuteen ja mietin alkaisinko kiukutella, tehdä jonkun värin/langanvaihdon vai aloittasinko kokonaan uuden. Mutta kiitos siskon, hän oli aikanaan sujauttanut johonkin kassiin myös samasta langasta neulomansa mallikappaleen ja pääsin jatkamaan. Luirun pituus on nyt noin 240 cm.

Kun virkkaustunneilla oli jaettu myö aurea-kukan ohje, niin päätin tehdä niitä. Popcornit on nyt kukkapohjina ja muutamassa on nuppu. Ostin kolme(!!!) erilaista sinistä lankaa, vaikka tiesin, että haluan virkata tuosta kirjavasta. Kukkia on muutama kymmenen, osa on päätelty, aika moni ei. Kukkien keskustoihin tulee jotakin lisuketta ja jonkinlaista lehti/varsisysteemiäkin haluaisin siihen. Ostin vain yhden langan, mutta se saisi olla vähän vaaleampi ja ehkä ei ihan tasavärinen. Nyt mietin virkkaanko siitä ja koitan kloritella jotain kirjavuutta vai marssinko taas kauppaan ostamaan toisen langan.

Oven toisella puolen on indigovärjätyistä kankaista tilkkutyö ja vanerinen matkalaukku, jonka vanhat maalausyritykset peitin uudella maalilla ja toiselle sivulle lakkasin indigokankaan, mut siitä myöhemmin. Tuo sinikirjava lanka käy niihin hyvin.