Sain toissa viikolla uuden reseptikirjan.

957313.jpg

Annikki Avotie Värioppia ja sommittelua ruokaan keittokirja
Alussa on värioppia tarvikkeisiin ja valmiisiin ruokiin sovellettuna.
Muotojen yhdistelyä, ruokailutilojen valaistuksesta ja muuta
mielenkiintoista. Reseptejäkin.
Muutamaan kertaan olen pikaisesti selaillut. Kirja vaikuttaa
mielenkiintoiselta. Olen monesti ajatellut värien yhteensopivuutta
ruokia laittaessa. Joskus sitä pystyy noudattamaan, joskus ei.
Tuo kirjan kanssa asia on alkannut kiinnostaa entistä enemmän.

Tässä yksi resepti, joka ei ole tuosta kirjasta. Tämä kuuluu näihin
meillä yleisimmin käytössä oleviin stetson-resepteihin. Siis hatusta.
Mieheni on sanonut, että on ihanaa kuulua perheeseen, jossa
yli 90 prosenttia ruoista saa vain kerran.
Koko perhe laittaa ruokaa - enimmäkseen hatusta.

Tämän reseptin kuulin siskolta puhelimessa. Suunnillen näin:


Munakoisovuoka

Voitele vuoka.

Munakoiso (olen tehnyt tätä myös kesäkurpitsasta, siitä tulee
vähän liian kosteaa). Siivuta, ripottele suolaa paloille, käännä,
laita talouspaerille ja ripottele suolaa toisellekin puolelle.
Kun pinta pisaroi, kuivaa munakoisopalat ja paista kevyesti
pannulla. Lado vuokaan. Rouhi päälle hiukan pippuria.

5 sipulia. Pilko ja kuullota, kaada munakoisojen päälle.
Rouhi päälle hiukan pippuria.

5-6 nektariinia. Poista kivet, pilko lohkoiksi. Paista
kevyesti ja kaada vuokaan.

Pinnalle juustoraastetta. Paista uunissa 200 astetta.
Kun paistan kaikkea vain kevyesti, pidän vuokaa uunissa noin
puoli tuntia. Jos paistaa enemmän (tarvii enemmän rasvaa),
riittää, että vuoka on uunissa sen verran aikaa, että juusto
sulaa ja siihen alkaa tulla ruskeita pilkkuja.