Piti kokeilla uutta piparimuottia. Vanha muovinen oli kulunut niin
pyöreäksi, ettei se enää leikannut. Yhtään muovista en enää osta.
Muutama vanha peltinen perintömuotti on ajautunut meille ja
monia kivoja vanhoja ja uusia muotoja myydään kaupoissa.
Taikinan kanssa meinasi tulla ongelma, kun kaikissa resepteissä
oli, että voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Mutta mun kädellä ei 
vatkata. Yleiskoneen taikinakoukku sanoi toissa viikolla työsuhteen
irti. Sopiva resepti löytyi ja kokeilin sitä, vaikkakin se epäilytti
aika tavalla. Siihen tuli vettä ja suolaakin.
Huomenna voi saada maistiaisia Vapain sydämin näyttelyssä Keravalla.

1031614.jpg


Hyvää viikonloppua!
  
 @-----)-------------------------

Leipurin piparit

2,5 dl sokeria
0,5 dl siirapia
1 dl vettä
ripaus suolaa
150 g voita tai margariinia
noin 7 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
3-4 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä

Kiehauta sokeri, siirappi, mausteet ja vesi. Lisää suola. Anna
jäähtyä sen verran, että rasva siihen lisättynä vielä pehmenee.
Sekoita jauhot ja sooda ja lisää seokseen.
Tee koekakku ja paista 225 asteessa. Jauhoja voi lisätä, kun
taikina on vielä pehmeää. Älä sekoita taikinaa liikaa, muuten se
sitkistyy. (En lämmittänyt uunia yhden piparin takia, jääkaapissa
menee kuitenkin vähintään muutama tunti.)
Anna jähmettyä jääkaapissa. Kauli taikana mahdollisimman ohueksi 
levyksi ja ota muotilla pipareita.
Paista 225 asteessa koosta ja paksuudesta riippuen 5-12 minuuttia.
Jäähdytä tasaisella laustalla ja pakkaa kannelliseen rasiaan. (Muka säilyvät...)

Resepti on Kotilieden leivontakirjasta.