Äiti oli tehnyt vuosia sitten lehdestä  repaloimallaan ohjeella puna-
juurisipulisalaattia. Jotakin vastaavaa oli ollut viime vuonna 
Naantalin kylpylän joululounaalla, mutta reseptiä ei herunut mukaan,
vaikka kuinka oli kinunnut.
Sen verran hyvää äidin salaatti oli, että resepti piti kirjoittaa muistiin
itsekin kokeiltavaksi.

1147311.jpg

Alkuperäinen versio

kilo punajuuria
300 g sipuleita
3 dl sokeria
3 dl etikkaa

Punajuuret keitetään, kuoritaan ja raastetaan.
Sipulit kuoritaan ja raastetaan.
Kaikki aineet kattilaan ja keitetään noin 15 minuuttia.
Tölkitetään.
Äiti oli laittanut sokeria vähän enemmän. En kysynyt, paljonko oli tuo vähän.


Oma versioni

kilo punajuuria
600 g sipuleita
1 dl vettä
3 dl sokeria
2 dl punaviinietikkaa

Punajuuret keitetään, kuoritaan ja raastetaan.
Sipulit kuoritaan ja raastetaan. Sen aikaa, kun punajuuret kypsyivät,
hauduttelin sipuleita vesitilkassa - niistä tulee luontaista makeutta.
Kun punajuuret olivat raasteena, lisäsin ensin sipuleihin sokerin
sulamaan, sitten punajuuret ja etikan, keittelin varttin verran ja tölkitin.


Netistä löysin melkein samanlaisen ohjeen

kilo punajuuria
3 sipulia

Punajuuret keitetään, kuoritaan ja raastetaan.
Sipulit raastetaan.
Sekoitetaan ja tölkitetään.

liemi
2 dl hunajaa
2 dl punaviinietikkaa
3 dl vettä
Keitetään liemi ja kaadetaan punajuurien ja sipulien päälle tölkkeihin.
Tätä en ole vielä ehtinyt kokeilla.