Äiti oli tehnyt vuosia sitten lehdestä repaloimallaan ohjeella puna-
juurisipulisalaattia. Jotakin vastaavaa oli ollut viime vuonna
Naantalin kylpylän joululounaalla, mutta reseptiä ei herunut mukaan,
vaikka kuinka oli kinunnut.
Sen verran hyvää äidin salaatti oli, että resepti piti kirjoittaa muistiin
itsekin kokeiltavaksi.
Alkuperäinen versio
kilo punajuuria
300 g sipuleita
3 dl sokeria
3 dl etikkaa
Punajuuret keitetään, kuoritaan ja raastetaan.
Sipulit kuoritaan ja raastetaan.
Kaikki aineet kattilaan ja keitetään noin 15 minuuttia.
Tölkitetään.
Äiti oli laittanut sokeria vähän enemmän. En kysynyt, paljonko oli tuo vähän.
Oma versioni
kilo punajuuria
600 g sipuleita
1 dl vettä
3 dl sokeria
2 dl punaviinietikkaa
Punajuuret keitetään, kuoritaan ja raastetaan.
Sipulit kuoritaan ja raastetaan. Sen aikaa, kun punajuuret kypsyivät,
hauduttelin sipuleita vesitilkassa - niistä tulee luontaista makeutta.
Kun punajuuret olivat raasteena, lisäsin ensin sipuleihin sokerin
sulamaan, sitten punajuuret ja etikan, keittelin varttin verran ja tölkitin.
Netistä löysin melkein samanlaisen ohjeen
kilo punajuuria
3 sipulia
Punajuuret keitetään, kuoritaan ja raastetaan.
Sipulit raastetaan.
Sekoitetaan ja tölkitetään.
liemi
2 dl hunajaa
2 dl punaviinietikkaa
3 dl vettä
Keitetään liemi ja kaadetaan punajuurien ja sipulien päälle tölkkeihin.
Tätä en ole vielä ehtinyt kokeilla.
perjantai, 21. joulukuu 2007