1624498.jpg

Tämän reseptin kirjoitti koulun kokkikerhossa meidän kakkonen
syksyllä 1991. Tuo suttu vasemmassa yläreunassa on kaikkia
typeriä numeroita, joita hän ei jaksanutkaan kirjoitella. Turhaa,
kyllä äiti osaa ilman niitäkin. Ohjetta korjailtiin kotona ja kerroin,
miksi ne numerotkin ovat joissakin resepteissä aika oleellinen
asia. Tätä leivotaan silloin tällöin, mutta useammin käytän vastaavaa, 
vähän keveämpää reseptiä.

Marjapiirakka

4 munaa
2,5 dl sokeria
  Vatkaa edelliset vaahdoksi

1,5 dl rypsiöljyä
  Sekoita edelliseen

2 dl piimää (viiliä, rahkaa, jugurttia)
  Lisää taikinaan, sekoita

5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 tl vanilliinisokeria
  Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja sen jälkeen taikinaan.

Marjoja, raparperia, omenapaloja...
* Puolukoiden kanssa lisään hieman sokeria marjoihin.
* Raparperiin laitan sokeria ja kanelia.

Paista uunissa 200 asteessa vajaa puoli tuntia.
Syödään vaniljajäätelön tai -soosin kanssa.

1624501.jpg

Joimme päiväkahvit rannalla. Piirakassa on raparperia ja mansikoita.
Ilman sooseja tai jätskiä. Kahvissa kuikuilee pilven kuvajainen.

Olin aloittelemassa toisenlaista raparperipiirakkaa, mutta sitten muistin
Tiin blogissa olleen raparperipiirakan. Ohjeemme ovat lähes saman-
laiset. Yksi sukulaisrouva tekee samalta näyttävää käärepaakkelsi-
taikinaan.