Yhtenä iltana kokeilin esikoisen viime viikolla lähettämää
keitto-ohjetta, taaskin jätin pois sen mitä olin unohtanut laittaa
kauppalistaan (fenkolinsiemenet) ja ohi reseptin laitoin tuoretta
basilikaa, kun sitä sattui olemaan.
 

2101332.jpg

Porkkanakeitto

muutama porkkana
puolikas fenkolia
sipuli
pari rkl raastettua tuoretta inkivääriä (tai inkivääritahnaa)
vettä sen verran, että pilkotut vihannekset juuri ja juuri peittyvät
1 tl suolaa
puoli purkkia kookosmaitoa
puoli pehkoa tuoretta basilikaa
tuoretta persiljaa


Kuori ja paloittele porkkana, fenkoli ja sipuli.
Kuori ja raasta inkivääri. Laita kaikki ainekset paitsi kookosmaito
kattilaan.
Keitä kypsiksi. Ota levyn lämpö pois.
Lisää kookosmaito. Soseuta.
Koristele persiljalla.

Pojan kommentteja: Keitosta tulee aika makeaa, koska se on
porkkanakeittoa. Kookos vielä korostaa makeutta. Jos haluaa "vähentää"
makeutta, soppaan  voi yrittää saada happamuutta esimerkiksi
valkoviinietikalla. Lisäksi sekaan voisi myös laittaa hieman chiliä.

Kyllä, hyvää oli. Muutama viikko sitten Jyväskylässä tilasin pinaatti-
keittoa. Lautasella se näytti niin kauniilta, ettei siihen meinannut
tohtia työntää lusikkaansa. Keiton päällä oli kermasta muotoiltu
marmorointikuvio. Koitin nyt soppaani samaa kookosmaidolla, mutta...
vaatii vielä harjoittelua! Kerma on paksumpaa ja siitä ehkä onnistuu
paremmin.

 

2101335.jpg
Persilja voi vielä hyvin kuistin pöydällä, tänään kiedoin sen
ympärille vanhan peitteen.


Kun kookosmaitoa jäi puoli purkkia, niin pitihän se johonkin käyttää.
kokeilin  siitä

Lanttulaatikkoa

Kuorin puolikkaan lanttua ja pilkoin tikuiksi vuokaan, kaadoin päälle
suolalla maustetun kookosmaidon, johon lisäsin hiukan vettä, kun se
ei olisi muuten riittänyt. Hauduttelin muiden ruokien kanssa uunissa
150 asteessa pari tuntia. Peitin foliolla. Liemi oli imeytynyt hyvin
lanttuihin. Maistui siltä, että teen uudestaan ja isomman annoksen.