Reseptejä vaihdellaan sukupolvelta toiselle. Tähän alkuperäinen
on nuoriltamme Sveitsistä. Siellä ovat käytössä stetson-reseptit
kuten täälläkin. Niinpä tästäkin tuli oma sovellus sen mukaan
mitä muutaman päivän kuluttua luulin muistavani ruokaan tulevan.
Jätin pois mm. valkoviinin ja tuoreen persiljan.

2095815.jpg

Uunipastaa parsasta

parsakaalia
parsakaalin keitinlientä
oliiviöljyä
(tuoretta) oreganoa
tuoretta basilikaa
ruokakermaa
suolaa
pippuria
marinoituja artisokansydämiä
juustoraastetta
nauhapastaa


Huuhtele ja pilko parsakaali paloiksi ja keitä vähän aikaa
suolavedessä, ei kypsiksi asti. Ota liemi talteen.
Keitä pasta niin, että se jää kunnolla al denteksi. Meillä oli
jotakin italiasia sykkyröitä, jotka koitin saada pysymään
muodossaan.
Kaada parsakaalinpalat kuumalle pannulle, jossa on oliiviöljyä.
Lisää hieman parsakaalin keitinlientä, oreganoa, basilikaa,
ja kermaa.Mausta suolalla ja pippurilla.

Ladoin vuokaan kerroksen pastasykkyröitä, sen päälle juusto-
raastetta, nostelin kastikkeesta parsoja, artisokan sydämet.
Niiden päälle ladoin uuden kerroksen pastaa ja lopuksi kaadoin
kastikkeen.
Päälle juustoraastetta,
Uunissa 200 asteessa kunnes juusto alkaa saada ruskeaa väriä.

Todella hyvää! Kiitos Sini!
Ensi kerralla aion kokeilla artisokan sijaan ruusukaalia.