Mies söi tätä firman joululounaalla paikallisessa ravintolassa ja

jouluksi kehittelimme siihen oman reseptin.


2177098.jpg


Savukalajuustotorttu

 

Aloita tästä

Täyte 2

5-6 porkkanaa

1 rkl kasvisliemijauhetta (lisäaineeton)

5 dl vettä

   kuori porkkanat, pilko, keitä kasvisliemessä

   kaada osa liemestä talteen, soseuta

lisää pussillinen pakasteherneitä

   keitä pari minuuttia, jätä jäähtymään

 

Pohja

4 pientä ruisleipää (Reissumies tai vastaava)

tai 4-6 palaa siivutettua leipää

50 g margariinia

porkkanoiden keitinlientä

   hienonna ruisleipä monitoimikoneessa

   sulata margariini, lisää leivänmurusiin

   lisää porkkanoiden keitinlientä tarpeen mukaan niin,

   että paineltaessa massa muuttuu tiiviiksi

 

Leikkaa irtopohjavuoan pohjan kokoinen leivinpaperi

ja laita se vuoan pohjalle.

Painele pohjataikina vuokaan.

 

Täyte 1

1 paketti tuorejuustoa

1 tölkki creme fraichea

200-250 g kylmäsavulohta tai jotain muuta savukalaa

tai katkarapuja

tuoretta tilliä

pippurisekoitusta

   pilko kala pieneksi ja tilli, sekoita aineet yhteen

3 liivatelehteä

porkkanoiden keitinlientä tai vettä

   liota liivatelehdet kylmässä vedessä, purista vesi pois

   ja sulata kuumaan nesteeseen

   kaada hieman jäähtynyt liivateseos täytteeseen samalla

   sekoittaen

   laita täyte vuokaan tasaiseksi kerrokseksi

 

Ota esiin täyte 2

5 liivatelehteä (tarkista määrä, erikokoisista porkkanoista

tulee eri määrä sosetta, minulla nyt yli puoli litraa)

   liota, sulata, sekoita soseen joukkoon

   laita täyte vuokaan tasaiseksi kerrokseksi

 

Anna jäähtyä kylmässä muutama tunti, mieluummin

seuraavaan päivään.

 

Irrota torttu vuoan reunoilta veistä apuna käyttäen.

Avaa vuoka ja siirrä tarjoiluastiaan.