Mies söi tätä firman joululounaalla paikallisessa ravintolassa ja
jouluksi kehittelimme siihen oman reseptin.
Savukalajuustotorttu
Aloita tästä
Täyte 2
5-6 porkkanaa
1 rkl kasvisliemijauhetta (lisäaineeton)
5 dl vettä
kuori porkkanat, pilko, keitä kasvisliemessä
kaada osa liemestä talteen, soseuta
lisää pussillinen pakasteherneitä
keitä pari minuuttia, jätä jäähtymään
Pohja
4 pientä ruisleipää (Reissumies tai vastaava)
tai 4-6 palaa siivutettua leipää
50 g margariinia
porkkanoiden keitinlientä
hienonna ruisleipä monitoimikoneessa
sulata margariini, lisää leivänmurusiin
lisää porkkanoiden keitinlientä tarpeen mukaan niin,
että paineltaessa massa muuttuu tiiviiksi
Leikkaa irtopohjavuoan pohjan kokoinen leivinpaperi
ja laita se vuoan pohjalle.
Painele pohjataikina vuokaan.
Täyte 1
1 paketti tuorejuustoa
1 tölkki creme fraichea
200-250 g kylmäsavulohta tai jotain muuta savukalaa
tai katkarapuja
tuoretta tilliä
pippurisekoitusta
pilko kala pieneksi ja tilli, sekoita aineet yhteen
3 liivatelehteä
porkkanoiden keitinlientä tai vettä
liota liivatelehdet kylmässä vedessä, purista vesi pois
ja sulata kuumaan nesteeseen
kaada hieman jäähtynyt liivateseos täytteeseen samalla
sekoittaen
laita täyte vuokaan tasaiseksi kerrokseksi
Ota esiin täyte 2
5 liivatelehteä (tarkista määrä, erikokoisista porkkanoista
tulee eri määrä sosetta, minulla nyt yli puoli litraa)
liota, sulata, sekoita soseen joukkoon
laita täyte vuokaan tasaiseksi kerrokseksi
Anna jäähtyä kylmässä muutama tunti, mieluummin
seuraavaan päivään.
Irrota torttu vuoan reunoilta veistä apuna käyttäen.
Avaa vuoka ja siirrä tarjoiluastiaan.