Tämän viikon värikollaaseissa on tehty punaisia, eri sävyjäkin. Muun muassa Inkiväärillä on jo useita punaisia, vasemmalla palkista värikollaasit

Minäkin kokosin toisen punaisen, pinkin. Joihinkin inhokkiväreihini olen onnistunut itseni kesyttämään, mutta vaaleanpunaisen kanssa se ei ole onnistunut.

Lapsuudessa olleiden äidin valitsemien vaaleanpunaisten alusvaatteiden jälkeen, olen hyvin harvakseltaan pukeutunut tuohon väriin. Yksi nuoruudenajan ärsytysmekko oli vaaleanpunainen.  Monen yrityksen jälkeen olen sillä onnistunut sammuttamaan palon yhden sinnikkään maalaispojan sydämestä. Toinen vaaleanpunainen vaate oli kuopusta odottaessa. Yhdessä keskustelussa tuli kerran ilmi, että vanhemmiten monet pinkkiä inhonneet naiset alkavat hankkia sitä väriä. Silloin kahdella juuri elääkkeelle jääneellä naisella oli vaaleanpunaiset puserot. Ehkä minäkin sitten taas joskus...

Koteihinikaan vaaleanpunainen ei ole kuulunut. Tässä on kaikki mitä nyt helposti löytyi.

1. Muutama rulla lankoja.

2. Vanha ystävänpäiväkortti ilmoitustaululla.

3. Kaksi vaaleanpunaista nastaa.

4. Kirjojen selkiä.

5. Pari palaa 1960-luvun kankaita yhdessä tilkuista tehdyssä patjan päällisessä. Tuo oli usein esillä, kun se oli poikien leikeissä majatarvikkeena.

6. Olen tehnyt piikkilankavertisia kangasruusuja. Tässä armeijaan lähtevälle kolmosellemme. Päällipuoli on maastopukukangasta ja vuori vaaleanpunaista.

7 ja 8. Parsittu sydän vanhasta pelalvapyyhkeestä tehdyssä tilkkutyössä.