Viikon kollaasiväri on valkoinen. Inkiväärin blogin kautta voit tutustua lähemmin kollaasiemme historiaan ja katsoa muiden osallistujien valkoiset.

 

 

1. Kuopuksen koulukäsityö takan kyljestä ja loppuun palanut kynttilä.

2. Keramiikkapää, joka on kallovammaisenakin muuttanut perheen mukana jo pariin kertaan. Mieheni ihastui siihen ja osti sen melkein 30 vuotta sitten. Siinä majaili ruukussaan kodin onni. Mutta kerran esikoisen pallo lennähti vähän liian korkealle, pää kaatui ja halkesi takaa. Haava on korjattu laastarilla ja sillä on siitä lähtien ollut erilaisia hikinauhoja tai liinoja estämässä lopullista halkeamista. Ruusukuontalon on lapsuuden ystäväni tehnyt paperinaruista.

3. Virkattu kuukaistyttö on makuuhuoneen verhosta, Virkkasin sen yli 20 vuota sitten ja kiitos käsitöitä tekevän vanhan myyjärouvan, sain perusteellisen ohjeen pitsin upottamiseen kankaaseen. Ensin kiinnitys ja sitten vasta leikataan taustalta kangas pois. Olisin tehnyt väärin, saanut epämuodostuneen vempulan aikaan, päättänyt olla purkamatta, kiukutellut, heittänyt koko hoidon roskiin ja verho tuskin olisi koskaan valmistunut.

4. Kauan sitten ulkomaan kirpparilta löytynyt repaleinen pitsipala, joka huuteli päästä mukaani. Olen leikellyt siitä taustaa pois. Pitsi on kiinnitettynä isäni isoäidin peiliin, josta osa hopeoinnista (?) oli lähtenyt ja raavin sitä vielä lisää pois.

5. Lasinen lehmä.

6. Taina Kurtzen valmistama valkosipulijauhesirotin.

7. Pakastimen kyljessä kirmaavia possumagneetteja.

8. Makkarin ikkunaa vartio alsston kipsimies. Omaa tuotantoa.

9. Kuopuksen eskarissa tekemä paperimassasydän.

10. Yöpaidan kaula-aukkoon virkkaamastani pitsistä tuli koriste verhon kulmaan.

11. Esko Railon minikokoinen grafiikanvedos.

12. Eteisen seinäboordiin olen maalannut ruusuja, malline Laura Ashleyn.