Nyt eka lyhyt muhkulapäivitys. Näitä luultavasti tulee lähiaikoina lisää.

Olin viikonloppuna Forssassa Wahren-opistolla indigovärjäyskurssilla. Kuulin syksyn kurssista sen verran innostuneita kuulumisia, että päätin osallistua seuraavaan kurssiin, mikäli se vain suinkin aikatauluihin sopii. Silloin en vielä tiennyt, että ensi syksynä asunkin ihan lähellä opistoa. Kun laitoin tästä vinkkiä Neuliaisille, niin yksi meistä alkoi kysellä kurssia jo aiemmin, kun  saataisiin luultavasti riittävästi oppilaitakin. Olipa tosi mukavaa, että se järjestyi.

Indigon ohjeita löytyy netistä. Sen verran tuhtien aineiden kanssa siinä ollaan tekemisissä, että kotikeittiössä tätä ei kannata kokeilla.

1239011258_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ylärivissä näkyy työvaiheet muhkuloiden tekemisessä ja alla on niillä syntynyt kangas. Punaiset värjäytyi puurinkuloista ja luulen, että niiden vuoksi tämän kankaan nurja puoli on mulle oikea puoli.

Muilla väreillä värjätessä olin saanut joitakin toteuttamatta jääneitä ideoita ja varmaan unohtuneita hyviä ideoita on jossakin aivosopukoissa myös. Tehdessä tuli uusia ja joitakin laitan tänne, kunhan ehdin.