Neulegraffitit on innostaneet heti nähtyäni semmoisesta ensimmäisen kuvan. Muutamia siskon kanssa teimmekin- puunlämmittimiä, kun en graffitina niistä vielä tiennyt. Jyväskylässä kästityömuseossa oli pylväässä yksi iso ja sen jälkeen oli nimityskin selvä. Vaikka graffitilla on sanana on vähän synkkä kaiku, niin nuohan nyt pääosin piristävät. Auton ikkunasta olen yhden puun ympärille kiinnitetyn nähnyt, mutta muuten en ole noihin vielä livenä osunut.

Aamulla tuli kakkoselta kuva, oli pysähtynyt kuvaamaan yhden "sukan". Tämä on Helsingisssä, Ilmalassa.

 

Joitakin graffiteja olen neulonut ja virkannut - yleensä pohja neuloen ja koristeet virkaten. Ne odottavat paikoilleen ompelua ja kaksi on repussa mukana koko ajan. Muutama viikko sitten olleen lehtijutun jälkeen olen yhden käynyt kiinnittämässä. En tuota lehden kanssa kuvassa olevaa vielä, sille on paikka varattu, mutta en ole nyt liikkunut sillä suunnalla.

Ekan julkisen graffitini ompelupäivä oli viime viikon loppupuolella ja paikkana silta, jolla varmaan on nimikin, mutta en näitä täällä vielä tunne. Eka keltainen talo on Suomen vanhin elokuvateatteri ja siellä on ensi viikonloppuna kymmenes mykkäelokuvafestivaali. Graffitia piti vähän venyttää - aika paljonkin. Ompelu ei näyttänyt ohikulkijoita kiinnostavan. Olin lukenutkin jostakin blogista, että niitä voi aika rauhassa ommella milloin vain. Ihmisiä ei kiinnosta tai eivät kehtaa näyttää kiinnostustaan. Graffitini on kulmasta kulmaan aina oikein neuletta ja hörsylän olen virkannut suoraan neuleeseen.

Eilen kävin lenkillä ja menin tästä, graffitia ei enää ollut kaiteessa. En tiedä harmittiko vai ei. Sillan allakaan ei näkynyt. Ehkä joku oli vienyt nätisti, kun näitä kuulemma otetaan mukaan, kiinnitettyjäkin.

Voisi olla ihan hauskaa jonakin päivänä bongata se kaupungilla jonkun kassin tai vaatteen koristeena. Mutta jos joku ompelisi sen vaikka sohvatyynyyn, niin en koskaan tietäisi minne se joutui...kuka nyt sohvatyynyn kanssa lähtisi kauppaan.

 Edit: Tämä on Saunasilta. Se on Forssa-yhtiön vanhan sauna- ja kylpylärakennuksen vieressä, tuossa kuvaajan oikealla puolella, ei näy.. Nykyisin rakennuksessa on asuntoja.