Oikein ihana ja melko kamala viikonloppu. Mieliala on vaihdellut ylös ja alas aika vauhtia. Paljon asioita on taas tullut käytyä läpi, toivottavasti se näkyy yhä pidentyvinä hyvän olon jaksoina.

Tiille vinkkasin syanotypia-kurssista eikä häntä sen enempää tarvinnut houkutellakaan. Syanotypia eli sinikopio on John Herchelin kehittämä valokuvien vedostustekniikka vuodelta 1842. Se oli ensimmäisiä täysin hopeattomia vedostustekniikoita. Syanotypiassa herkistetään materiaali kemikaaleilla (rautasuoloja ja akkuvettä) ja valotetaan siihen kuva. Nyt käsittelimme papereita, ensi viikonloppuna valotamme niihin kuvia.Syanotypiaa voi tehdä myös muun muassa kankaille, savelle, betonille... aika moneen. Mutta näistä sitten lisää, kun on jotain näytettävää. Perjantai-ilta kului teoriaa kuunnellessa. Ensimmäinen työskentelyjakso sujui pimiössä papereita käsitellessä.

 

Tiin majoitus järjestyi sohvan taakse patjalle. Kurssia oli perjantaina illansuussa puolitoista tuntia, joten jäi ilta ja puoli yötä aikaa vaihdella ideoita ja parantaa maailmaa. Aamulla jatkettiin vielä muutama tunti. Teki oikein hyvää. Päivä näytti alkavan valoisasti.

Iltapäivällä oli synttärit Espoossa ja sinne olin menossa eksän kyydissä. Sekin sujui ihan ok ja käytännössä ilman tunteita - tai niin luulin. Illasta tulikin sitten melko painajaismainen. Yritin purkaa pahaa oloa ja turhautuneisuutta tekemiseen. Mutta kun mieli on pimeänä, ei pitäisi yrittää tehdä mitään, mikä jää olemaan. Silloin tein ja tänään yritän korjata. Eilen olisi pitänyt saada valmiiksi vielä yksi kirjakin, mutta ei sekään onnistunut. Ei ollut paljon kesken, mutta ei valmistunutkaan. Iltapäivällä teki hyvää olla tilkkukillan tapaamisessa ja unohtaa, kuinka kurja olo oli ollut jo puoli vuorokautta. Pitkä pätkä iltaa kului puhelimessa. Ihanaa, että on ystäviä, jotka eivät jätä yksin silloin, kun on paha olla. Jaettuna pahat tunteet hajoavat pieniksi murusiksi, osa häviää lopullisesti ja se mikä jää, varmaankin kasvaa uudelleen isoksi, mutta jokaisen hajoamisen jälkeen sillä on entistä vähemmän voimaa kasvaa.