Hannilta sain tunnustuksen, johon liittyy myös haaste.

 

 

 

Säännöt:

1. Laita tunnustus blogiisi.

2. Kirjaa sinne myös nämä säännöt.

3. Linkitä blogiin, josta sait tunnustuksen.

4. Listaa viisi aistia ja kerro mitä ne merkitsevät sinulle.

5. Haasta viisi muuta blogia jättämällä niihin kommentti.

 

Viisi aistia ja ekstrana Hannillakin ollut kuudes aisti.

 

Näkö: Kauniin katseleminen on suuri nautinto. Mielihyvää tuottavat ennen kaikkea luonto, värit kaikkialla. Minulle kaunista on usein myös vanha ja rosoinen, jo sielun kasvattanut ja tarinoita sisältävä esine tai rakennus. Kun iso osa elämästä tapahtuu käsin tekemällä, on näköaisti varsin tärkeä. Näkeminen on tärkeä osa ostopäätöksissäni, sen vuoksi en ainakaan vielä ole ostanut mitään netistä. Ennen ostopäätöstä vaate pitää tuntea käsissä, kirjaa pitää pystyä selailemaan, astiaa pitää pyöritellä ja tutkia joka suunnasta…

 

Kuulo: Kuulen mieluusti puhetta, musiikkia, hiljaisuutta. Luontoa, mutta pelkän luonnon kuunteleminen alkaa olla historiaa, taustalla kuuluu usein nykyaika –  liikenne ja muuta hälyä. Isäni on sanonut, että jos luen tai olen muuten keskittynyt, voi vaikka purkaa talon ympäriltäni, enkä kuule mitään.

 

Haju: Olen yliherkkä hajuille ja tuoksuille ja pidän mieluusti selvän hajuraon niiden lähteisiin. Toisen tuoksu voi olla minulle olla henkeä ahdistava löyhkä ja joudun silloin tällöin vaihtamaan paikkaa bussissa, kassajonossa tai jossakin. Hajujen takia olen joutunut vaihtamaan ilmaisumateriaalin liuottimista tekstiileihin – hyvä niin, nyt työtila voi olla kotona.

 

Tunto: Olisi vaikea kuvitella elävänsä ilman tuntoaistia. Tässä voisin jatkaa näköaistiin – iso osa tekemisistä kulkee käsien kautta. Materiaalien tuntu on tärkeä osa valmiin työn syntymisessä. Kankaat ja langat pitää tuntea käsissä, ne vaikuttavat työn kulkuun.

 

Kuudes aisti: Mikä on kuudes aisti? Se, että vaistoaa läheisen olon? Tuo toimii aika hyvin, eniten ehkä siskon kanssa – lapsuudesta asti, myös lapsiin ja aiemmin eksään, muutamiin ystäviin.

Onkohan kuudetta aistia myös suuntavaisto. Se multa tuntuu puuttuvan ja pystyn helposti eksymään vaikka komeroon. En muista mistä olen kääntynyt oikealle tai vasemmalle, mutta muistan pihojen kukkia, talojen kauniita yksityiskohtia tai näyteikkunoiden kauniita somistuksia. Niiden väliin jää usein sen verran harmaita alueita, ettei niiden mukaan voi suunnistaa.

 

Haaste viidelle: Tii, Marle, Blokkisiskot, Riitu ja SiniHelmi