Olen aina enemmän inhonnut shoppailua kuin tykännyt siitä. Ehkä poikkeus vahvistaa säännön. Lähdin siskon seuraksi taidelasikauppaan Tampereelle. Paljon uutta ja outoa, vaikka olenkin sitä touhua jonkin verran sivusta katsellut ja itsekin kokeillut vähäsen. Tuollaisessa isossa ihanien lasien kaupassa en ole koskaan ennen käynytkään. Oli aurinkoinen päivä ja liikkeen ikkunoiden lasitöissä kimmelsi säteiden leikki. Värimalleja oli ikkunoissa, kun on hyvä nähdä lasista läpi. Värejä laseissa ja niiden värikkkäitä heijastuksia liikkeen kalusteissa. Parituntinen vierähti kuin siivillä. Olisin tietenkin ehtinyt/voinut piipahtaa myös kaupungilla, mutta omaamallani suuntavaistokapasiteetilla tuskin olisin osannut takaisin.

Myöskään Ideaparkissa en ollut koskaan käynyt, joten poikkesimme sinnekin. Alussa piti etsiä tyynnytystä kurnivalle vatsalle. Aitoleivän kalakeitto oli parhaasta päästä mitä koskaan olen syönyt ja pienet ruisnapit veivät kielen mennessään. Ruisleipää ostimme kotiin ja nappejakin olisimme haluneet, mutta ne olivat varattu keitolle kaveriksi. Sen sijaan myyjä esitteli reikäleivän rei´istä venytetyttyjä hattivatteja, pyysin niitä pussiin reilun määrän. Miten ihanan paljon rapeaa kuorta! ...ja makunautinto jatkui pitkin iltaa.

Poikkeilimme sisustusliikkeissä katselemassa monenlaista kaunista ja etsimässä jotain vinkkejä omiin koteihimme. Ostoskassiin tarttui kuitenkin vain yksi käsin taottu koukku eteisen naulakkoon ja metallinen sydän makuuhuoneen ikkunananpokaan.

Merkkivaateputiikeissa pyörimme myös ahkerasti. Normaalisti niiden anti tuntuu niin kalliilta, että pelkkä ovesta sisäänpiipahdus on liian arvokasta. Aika monia upeita vaatteita. Kivoja malleja, laskeutuvia kankaita ja mukavan paljon hienoja vaatteita myös kookkaille. Yhtä tunikaa kokeilinkin. Kaunis malli, kohtuuhinta,  mutta ohut kangas ja vaikka väljyyttäkin oli sopivasti, niin kangas laskeutui liian paljastavasti makkaroiden päälle, joten jäin vain haikailemaan, että olisin voinut ostaa kivan vaatteen. Samassa kaupassa oli toinenkin kiva tunika, mutta ei mun värejä. Sen malli olisi ollut keskivartalolle armollisempi. Huooh...pitäisiköhän laittaa lotto. Toisaalta, siitäkin voittoa odotellessa voi mennä ikä ja terveys eikä kauniilla laatuvaatteella olisi enää paljon merkitystä.

Tosi kiva päivä, mutta tuskinpa shoppailusta tulee vakioharrastusta kuitenkaan.