Risuja, mutta oikein postiivisesti. Eilen illalla olin siskon kanssa paikallisen käsityöpuodin risukurssilla. Oli siinä ja siinä, olinko innostunut lähtemään, mutta lähdin kuitenkin kokeilemaan. Satoi räntää taivaan täydeltä, oli pimeää ja märkää. Kurssi oli sisätiloissa, joten se ei haitannut sen puolesta, mutta tuomoinen ilma painaa helposti mielen alas.

Suunnilleen oikeanlaiset työkalut oli mukana ja risuja sai ostaa kurssipaikalta. Hienoja pieniä töitä oli iso pöydällinen. Että niitäkö, vaikeaa? Pientä ja sievää, kaaria, helmiä, kristalleja... ja niitä pitäisi risukasasta yrittää sommitella.

Oikeanpuoleinen on eka ja vasemmnapuoleisen tein pikavauhtia, kun vielä oli vartti aikaa. Kun oli noita urpuja latvoissa, en leikannut pois, vaan jätin kiemuroiden harjoittelun tuonnemmaksi.

Tässä viimeksi tehty satiininauhalla koristeltuna. Vein isälle, kun päivällä kävimme tervehtimässä.

"Raakileena" kolme muuta valmistunutta. Vasemmanpuoleinen on jo kukkaruukussa parvekkeella. Siihen en luultavasti lisäile mitään. Keskimmäiseen koitan löytää pienen messinkisydämen, jonka Porissa olisin löytänyt heti, mutta nyt ... se on täällä jossakin. Tuohon isoimpaankin mielin jotain koristusta, mutta en ole vielä ehtinyt miettiä sitä sen tarkemmin. Ehkä jokin vaihtuva juttu tuohon silmukkaan.

Kurssilta lähtiessä olin risutöistä ihan eri mieltä, kuin sinne mennessä ja luultavasti nuo pienet eivät jää lähimainkaan ainoiksi. Yksi risukimppu odottaa parvekkeella ja aika monta ideaa pyörii päässä.

Siskon kanssa jo suunnittelimme, että haetaan mökiltä risuja, kun lumet sulavat (ensi viikolla?). Miten niitä saadaan, saapa nähdä sitten. Ehdotin, että toinen menee kyykkyyn, toinen kiipeää olkapäille ja sit toinen nousee ylös, niin toinen pääsisi jo kiipeämään puuhun. Jotenkin tämä ehdotus ei saanut tippaakaan innostunutta vastakaikua! Ainakin aluksi varmaan löytyy joitakin risuja alhaaltakin ja ensi mökkikaudelle on suunnitteilla puunkaatoa, joten ensi kesän puuhista ainakin jokin askartelu on jo suunnitelma-asteella.

Kun sopivan notkean oksanlatvan voi kiertää sormen ympärille, niin pitihän sitä kokeilla ja taisi käydä niin, että meni koko käsi.