Viime vuonna näihin aikoihin oli 80+2 synttärit, koko suvulle noiden kahden välissä. Tämä vuonna suvun nuorin ja vanhin nainen juhlivat erikseen. Eilen vietimme äidin ja tyttärien iltapäivää, kudinten, rupattelun ja kahvin kera.

Äidin kortissa on pari jämätilkkua pohjana ja jossakin puserossa ollut tuoteseloste, mattaa ja kiiltävää mustaa. Punaiset pitkulat ovat villalankaa, joka oli jäänyt parsinneulaan toisesta työstä.

Suvun nuorimman synttärit siirtykin jonnekin tulevaisuuteen, kun sikaflunssa vei äidin sairaalaan. Tänään jätin postille kuljetettavaa.

Ellin kortin pohja on tapettikirjassa olleista verhopaloista. Se on valmiiksi liimattu kartongille. Perhosen tein kankaasta ja ompelin sen tuohon. Noita pahville liimattuja kankaita mulla on vielä toistakymmentä ja jokaisesta riittää muutamaan korttiin.

Mekko on kierrätyskankaasta. En muista tekijän nimeä, lappunen lähti mekon mukana. Katselin noita täällä yhdessä Kutomon alueen pikkuputiikissa ja harmittelin puoliääneen, kun ei ollut isompaa. Myyjä kuuli ja sanoi, että juuri sinä päivänä joku muukin halusi isomman, hän voi tilalta kaksi. Sanoin, etten näkemättä lupaudu ostamaan ja että mekon pitää olla värikäs.

Nuo patonginnäköiset ovat käsityömessuilta ostetut saparovärkit. Niissä on reunoilla rautalankaa. Oma tukka on nyt niin lyhyt, etten ostanut itselle kokeiltavaksi. Paketissa on mukana käyttöohjeet.