Pikkuveli soitti ja muun juttelun ohessa kertoi, että vanhenevan naisen olisi syytä pitää huolta siitä, että tasapainoon vaikuttavat lihakset ovat vetreät. Kuntosali on yksipuoleista, kun kone määrää liikeradat. Pitää olla jotain, jossa koko kroppa joutuu tekemään töitä tasapainon vuoksi - esimerkiksi kahvakuula. Olin nähnyt niitä kuntosalin nurkassa, mutten tiennyt mitä ne on eikä niitä kukaan näyttänyt käyttävän, mutta tänään kuulin, että siellä on erikseen ryhmä, jossa liikkeet tehdään kahvakuulien kanssa.

Salilta tulin tänään reittiä, joka kulkee kahden urheilukaupan ohi. Poikkeisn siinä, jossa en vielä ollut käynyt, kun se kuuluu ketjuun. Siellä nämä olivat tarjouksessa. Ostin pienimmän myynnissä olleen, neljäkiloisen. Kotona aloin miettiä, että minkä humautan sillä ensimmäisenä rikki... Netistä löytyi ohjeita, mutta tänään on ollut niin paljon muuta liikuntaa, etten tätä uutuutta vielä kokeillut.  Jos sitä aikoo käyttää, se pitäisi olla paikassa, josta sen saa helposti esille. Eihän tuo nyt mikään kaunistus ole, joten aloin tuon vuoksi tehdä pientä liikettä.

Etsin kerän pörrölankaa (Sogno Tweed) ja paksuimmat sukkapuikot mitä mulla oli, ehkä jotain 5. Loin 8 silmukkaa ja aloin kutoa. Ensin yksi kerros oikein, sen jälkeen yksi silmukka oikein langankierto ja loput oikein kunnes joka puikolla oli 8 siilmukkaa. Sen jälkeen kudoin puikon alussa 4 oikein ja loput 2 oikein, kaksi nurin.

Pulleimman kohdan jälkeen kavensin muutamna kerroksen välein ne puikkojen alussa olevat neljä silmukkaa kahteen ja jatkoin vielä kaksi oikein kaksi nurin, kunnes mitta näytti sopivalta. Sen jälkeen vaihdoin työvälinettä ja virkkasin jokaiseen neulesilmukkaan viisi ketjupistoa. Virkkasin kylkeen vielä rimpsukukan.