Lauantaina opistolla oli indigo-kurssi. Mietin, että emnisikö via ei ja sitten opiston käytävällä ope tuli vastaan ja huikkasi, että säkin olet tulossa kurssille. Joo, niin. Olinkin ilmoittautunut jo syksyllä. Meni vähän kiireeksi, mutta pari iltaa ehdin harsia ja tehdä solmuja.

Puuvillaa ja pellavaa. Oikean alakulman tötteröt aloin keskeltä ja harsin tiheästi spiraalia kohti reunoja. Siitä tuli tällaista:

Tummempi sininen oliis ollut parempi, mutta porukalla valitsimme keskivärin, vain vähän vaaleamman kuin se tummin. Eka ja toka värileimi meni pieleen, joten niillä sai vain hyvin vaaleaa ja sitäkin vain vähän aikaa.

Tässä muutamia parhaista. Ylärivin palat on kaikki napeilla. Pyöreitä tai litteitä, lopputuksessa ei ole suurta eroa. Liiteissä jotkin kuviot ja nappien reiät jäivät näkyviin. Aiemmin olen saanut myös hinoja nappeja, mutta nyt oli uusia värjäystä varten ostettuja valkoisia nappeja. Värjäysten purun jälkeen on edelleen valkoisia nappeja. Pitänee yöritelä heikassa tai jotain vastaavaa. Vien puistoon, kaadan käytävälle (keväämmällä ja kuljeskelen yli yhden lenkin verran askelia. Oiskohan sen jälkeen liika kiilto ja eheys pinnasta hävinnyt.

Keskirivin kaksi vasenta olen ommellut ompelukoneella laskoksille. Reunimmaisen rypytin. Siitä tykkään, sitä teen joskus lisää. Pallot ovat säilukepurkkien kansilla, toiseen onnistuin saamaan hyvät pallot, toiseen en, mutta siinäkin on hauskoja paikkoja. Taittelin kankaan vähän kansia isommiksi neliöiksi, laitoin kannen molemmin puolin ja sidoin langalla. Availin raunoja niin, että kangaskerrokset olivat vähän erossa toisistaan. Oikeassa reunassa on yksivärinen, joka ei sit tullutkaan kovin yksivärinen, kun ei siellä sammiossa saa kovin pyöritellä mitää, ettei liemi hapetu. Yksivärinen on kiva, muttei yksivärinen.

Alarivissä on toisen yksivärisen päällä puuvillalle ommeltu pikkutötterö ja tuossa toisessa koneommalta, jonka rypytin.