Kakkonen oli sanonut tyttärelleen (3 v), että jos laittaa ämpäriin vettä, niin miljoonan vuoden päästä siinä ui ameeba. Nyt kylppärissä odottaa ämpärillinen vettä. .. Noin pitkä tarkkailu vaatii huomattavan paljon kärsivällisyyttä, joten päätin vähän avittaa ja tein kaupungille lähtiessä pikapikaa ameeban, niin sain sen heti tänään postiin.

Olen kerran Tanskassa sukeltanut ameebaparveen. Yhtään niistä ei onneksi osunut uikkareiden sisään. Näyttivät melko olemattomilta ja hyvin läpikuultavilta, enkä nähnyt ainuttakaan ennenkuin nousin pintaan ja niitä oli ympärillä kymmenittäin.

Organzaa, ohut metallikoriste ja hopealankoja.

 

Edit:

Ameeba toimii hyvin, kuivaleikeissäkin kertoi Kakkonen. Kun sen pudottaa katon rajasta se leijailee hienosti ja alla riippuvat langat näyttävät kauniilta. Tyttö kävi tarhasta tullessaan tarkistamassa tilanteen ämpärissä, kunnes hänelle oli kerrottu, että oikeaa ameeba ei jaksa odottaa, kun sen syntyminen kestää todella kauan... mutta onneksi mummulla oli näitä jo kuivattuna. Ajattelin, että pitää tyttöä varten tehdä myös mummula-ameeba.

Siis mummu on niin vanha, että miljoona vuotta kehittyneitä ameebojakin sillä on kuivattuna :)))) Kuopus kysyi pienenä, että millaista oli elää lapsuutta dinosaurusten kanssa, Kakkonen laittoi vielä paremmaksi. No, kuopuksen ollessa kolmen vanha, olinkin jonkin verran nuorempi.

Historiaperspekstiivistä katsoen: Ei ihme, että mummuissa piilee paljon viisautta!!!