Pikkuveli ihailee uutta postilaatikkoaan ja facessa toivoi, että tulisi edes mainoksia. Päätin laittaa kortin. Eilen näin enkun tunnilla hauskoja postimerkkejä ja tänään piti käydä postissa, joten nyt semmoisia on mullakin eli oli toinenkin syy lähettää postia. Ja kolmanneksi - usein on ihan mukavaa saada postissa jotakin muuta kuin laskuja tai mainoksia. Ei kahta kolmannetta eikä kolmatta ilman paria, kertoilee vanha sananlasku. Viikonloppuna olin Porissa pakkailemassa loppuja tavaroitani ja nyt mulla on täällä myös korttilaatikko, joka on piukassa käsintehtyjä kortteja. Jäivät lähettelemättä, kun aloin tehdä kortit kankaasta. Ainakaan pariin jouluun ei tarvitsisi tehdä uusiakaan, kunhan vaan muistaisi lähettää. No, parhaat on kyllä käytetty.

Olen lupaillut korttitalkoita niin, ettei saa tuoda mukanaan tarvikkeitakaan kuin ehkä liiman. ihan kuin oisin ajatellut, että maailmasta loppuu korttitarvikkeet, jos en heti osta kaikkea mahdollista.

Punainen on lähdössä uuteen postilaatikkoon ja valkoinen menee toiselle veljelle. Ei mikään mielenkuoletusposti ei. Jos laitan toiselle, niin ei toinen heidän iässään enää murehdi sitä päiväkausia. Valokuvien välistä löytyi nuoremman veljen sairaalasta lähettämä kortti isolle veljelle armeijaan, vuodelta 1975. Tikit oli vielä ja kävelemään pystyi, muttei juoksemaan. 

Grafiikan koevedoksen pala ja siihen olen värittänyt kukkia, vuodelta 1996. Pikkuveli on innostunut puutarhanhoidosta ja siippansakin sattuu olemaan puutarhuri, joten vaikkapa hyvien kukantaimien kasvun toiveissa rehevä pehko heille.

Ja tässä skannattu kuva vedoksesta tehdystä kortista. Kodinonni, 1994. Tein tuon isälle 70-vuotislahjaksi. Talo on isän rakentama, oikeasti metsikössä, tässä kodinonniruukussa. Tikkaat lähtevät samaan suuntaan kuin taloon vievä tie. Kun on kerran lähtenyt maailmalle, ei ole helppo mennä takaisin, mutta kun on tikkaat, niin tarvittaessa voisi mennä. Täällä kasvoi vahvat juuret. Paitsi ettei me täällä asuttu kuin runsaat kaksi vuotta. Pappa kuoli ja muutimme naapuriin, mamma ja naimattomat lapset muuttivat tuohon taloon.