Eilen olin triplasynttäreillä, samalla päivämäärällä, kymmenen vuoden välein sisarukset ja seuraavaksi päiväksi osuva toisen lapsenlapsi. Tänään on vielä suvun nuorimman yksivuotissynttäri, joten vastaavaia oinas-naisten kokoontumisajoja lienee tulossa vastakin. Vanhimman eli lapsuudenystäväni mies varoi puhumasta isoon ääneen iästä ja sen vuoksi hän puhui kokoontumisajoista. Kymmenen vuotta sitten sanottu ikämaininta kuulemma aiheuttaa kotikommentteja vieläkin. No, minulle pääsi suupielestään lipsauttamaan ikälauseen. Vastasin sitten, että tässä iässä voi olla tyytyväinen, kun on kotoa lähtiessään muistanut pukea ylleen, ottaa mukaan avaimet tai kännykän ja tekarit. 

Ja tähän taas kerran Aira Samulinin sanoja: "Naisen vartalo ei ole kaunis vain nuorena. Vanhan naisen ruumis on rakastanut ja synnyttänyt ja sitä on rakastettu - sehän laulaa ja soi!" Hesarin kuukausiliitteessä on palsta, jossa julkisuuden henkilöt kertovat suhteestaan omaan ruumiseensa. Nuo sanat olen tallentanut siitä. 

Noita ajattelin eilen. Kauppaan lähtiessä tyhjensin repusta joutavaa painolastia kuten avaimet... Kerran talvella huomasin, että sukkahousut tuntuvat sisällä lämpimiltä ja onneksi juuri ennen kuin ovi kolahti kiinni huomasin heittäneeni takin niskaan, mutta unohtaneeni housut. Luultavasti olisin huomannut pukeutumispuutteen jo pihalla enkä olisi ehtinyt kaupungille asti, mutta kyllähän se unohdus silloin vähän hirvitti. Tässä iässä kukaan olisi tuskin perään vihellellyt, kevyestä pukeutumisesta olisi luultavasti seurannut vain rakkotulehdus. Eilen ajattelin, että juhlan kunniaksi voisin laittaa hiukan ripsiväriä, mutta mascara oli niin kuivaa, ettei siitä ollut enää mihinkään. Vaikka olisikin ollut herkkäihoisen sorttia, niin hoidettavaahan siitä vain olisikin tullut muutamaksi päiväksi, joten hyvä näin. Siinä tuli sit mieleen, että jos olisi tekarit, niin ne olisi hyvä muistaa ottaa mukaan, kun lähtee juhliin syömään.

 

Mutta tässä juhlakalujen kortit.

Nämä on kloritekankaista, lisänä vain vähän tikakuksia.

Tässä pikkuneidin kortissa on verhosametilla juhlakangastilkku. Huopakorento auttaa helmien laskemisessa. Niitä on yhtä monta kuin ikävuosia.

Ja juhlat, ne olivat oikein mukavat.