Piti laittaa nämä jo eilen, mutta jäin hauduttamaan. Jaksaako kukaan iänikuisesti enää värinpoistojuttuja. Kurssi loppui, joten näistäkin toivottavasti alkaa vähitellen tulla jotakin tuotetta. Eka kortti on valmiina ja toinen melkein, mutta niistä vähän myöhemmin. Huomenna on kolmet synttärit (sama paikka, sama suku, 60+50+5 v samana päivänä). Pari muuta korttia tarviin ensi viikolla, joten tulee niiden kanssa vähän sarjatuotantoa.

Olin viime tingassa leikellyt uudet kuviot, kun edelliset olen aina heittänyt pois. Muoviset voisi pestäkin ja käyttää moneen kertaan. Mutta kloritesta jäi niihin pesunkin jälkeen tahmea pinta, tarttuivat välipapereihin kiinni. Liotuksen jälkeen lavuaarissa oli paperimössöä ja... Ajattelin, että on yksinkertaisempaa leikata uusia kuvioita tarpeen mukaan.

Kolme ensimmäistä kangasta oli semmoisia, joista väri ei lähtenyt ollenkaan tai hyvin vähän. Silti ne pitää huuhtoa, mallineet myös (ja ihmisten ilmoilla pitää hallita myös hermonsa). Myös joillekin muille osui nyt värinsä pitäviä kankaita, joten oli saman kokeneita marinakavereita.

Pyöräytin kankaaseen muutaman spiraalilaskoksen, tasoittelin välejä, lisäsin niihin muovikuvioita ja sumutin laimennettua kloriteliuosta. Tässä pätee monet muista värjäystekniikoista tutut kuviointisysteemit. laskokset, rypytykset, solmut...

Tässä alku oli samaa kuin tuossa edellisessä, mutta laimennettu liuos ei jaksanut poistaa paljon väriä. Tämä oli mielestäni liian ruudullinen. Kun kangas oli pesty ja kuivunut, töpötin vaahtomuovilla muovikaavioiden läpi Domestosta. Alkupää alkoi mennä liian valkoiseksi, joten heitin pesuun. Ehkä laitan tuohon keskelle vielä lisää vaaleita kuvioita. Tälle kankaalle on käyttöosoite, siitä sitten enemmän, kun ehdin tehdä sen.

Karjalaisen pistokirjontakuvion mukaan leikattuja kukkoja. Ylemmästä leikkasin kuviot, jotka on alemmassa. Tykkään näistä kukkokuivoista ehdottomasti eniten tuosta alemmasta. Siitä tulee mieleen kevät ja soidinaika. Leiskuvaa säpinää! Pohjakangas on mustaa, siitä ei normaalilaimennuksella poistunut väriä juuri ollenkaan. Tein liuoksen, jossa on noin puolet kloritea.

Tässä alimmassa on siskon kokeilua tiffanytöissä käytettävillä filigraaneilla, solumuovilla (korennon kroppa) ja liukuesteverkolla.