Sisko uhkasi lamppuaan roskiksella. Olin joskus sanonut, että siinä on kauniin sininen varjostin,  joten se päätyikin tänne. Tv-käsityönä olen neulonut sille villapaitaa. Jalustan pyörylään haaveilen tekeväni tupsuja. Nyt ei ollut sopivan väristä lankaa. Päivällä piipahdin lankakaupassa, mutten muistanut ostaa. Tuossa on kolmea erilaista lankaa, 12 silmukkaa ja kasin puikot. Olen ostellut noita lankoja sieltä täältä tehosteiksi tilkkutöihin - niitäkin enemmän kuin ehdin käyttää.

Ekat parvekekukat tukehtuivat yhtäkkiä tulleeseen helteeseen, kun sinä päivänä olin Ellin kaa. Pari ruukkua, mutta täydessä kukassa - siis ennen hellettä. Koitin saada niitä virkoamaan kastelemalla ja ruukusta alkoi kuulua aika pörinä. Paksu möttiäinen (kimalainen) lensi ulos sieltä kohta ja vaikutti kovasti vihaiselta, kun oli saanut vettä niskaansa. Kun kukka oli urheasti nostanut lehtensä pystyyn, niin parin päivän päästä jakelin uutta vesiannosta. Uudet pörinät ja silloin tajusin, että se paksu rontti oli väsäämässä pesää. Kimalaisethan pesii maassa, mutta että kukkaruukussa kuudennen kerroksen lasitetulla parvekkeella!  Päätin aika pian, että emme sovi saman katon alle enkä minä ole se, joka muuttaa muualle. Kun se oletettavasti oli poissa, niin peitin ruukut muovipusseilla ja pistelin niihin neuloilla reikiä ja laitoin reunat tiiviisti rukkujen alle. Oli hiljaista, mutta en ollut koko ajan vahtimassa. Ovi oli auki, joten oletin möttiäisen vihanpurkausten kuuluvan, jos sattui jäämään pussin sisään. Vasta seuraavana päivänä se ilmoitteli itsestään niin, että huomasin. Lenteli ikkunalla ja koitti välillä löytää uuden kotinsa. Nostin kukat pois parvekkeelta. Tänään ostin muutaman valkoisen pelargonian ikkunalaudalle ja risutorveen limenvärisen suikeroalpin ja sininatan, ne kun kestävät paahteessakin. Rohkeasti istutinkin jo, kun möttiäinen taisi löytää asunnolleen uuden paikan - ainakaan sitä ei ole enää pariin päivään näkynyt.

Radiosta kuulin yhtenä päivänä, että jos mullan lämpö nousee yli 30 asteen, niin kasvien juuret eivät pysty toimimaan ja vaikka vettäkin olisi, niin läkähtyvät janoon. Ruukut olivat polttavan kuumia, kun aloin istuttaa. Jos kukat paistuvat parvekkeella, taidan ensi kesäksi ommella sinne jotakin...