Sisko alkoi neuloa Etipia-nuttuja. Yhteen kahden kilon pussiin mahtuu lähetettäväksi 22 nuttua. Sisko lupasi tehdä puolet ja noin vaan niinkuin ilmoitusluonteisena asiana kertoi, että toinen puoli jää mulle. Valmiiksi olen saanut yhden, neulottuna on kolme, aloitettuna ei yhtään. Kurssiviikon aikana posti oli tuonut neuleapuna yhden nutun Elalta. Siskon osuus alkaa olla valmiina. Seuraavat viikot kuluvat tilkkunäyttelytöitä ommellessa, joten toistaiseksi minulta ei ole lisää neuleita tulossa, kun uloskin haluan ehtiä - satoi tai paistoi.

Vaaleat Nalle-langoista ja luumunpunainen Seiskaveikkaa. Kyllähän näitä neuloisi, kun vain joku päättelisi langat ja ompelisi saumat... päättelijä ja sivusauman ompelija saisi paikan...

Joskus vastaavassa tilanteessa työpaikalla yksi päättelyyn tarjoutunut henkilö otettiin ilolla vastaan. Kaikki alkoi siitä, kun... Pomo (mies) kadehti naisten iloisia puheita iltapäivätansseista, naistenhaku. Päätimme viedä pomon mukanamme tanssimaan ja jokaisen naisen asiaksi jäi pitää huolta siitä, ettei herraseuramme istu pöydässä. Tanssiessa tuli hiki ja märkään ihoon tuntui ilmastoinnin veto, niska tuli kipeäksi. Kun siitä seuraavana päivänä töissä oli puhetta, niin päätimme tehdä pomolle huivin. Yksi osti langat, jokainen (5 naista) sai oman eri värisen kerän ja neule vaihtoi tekijää joka päivä kunnes langat loppuivat. Valmiin huivin raidat olivat kapeita ja leveitä, kunkin neulojan aikataulun mukaan ja pääteltäviä lankoja oli aika paljon. Päättelyyn lupautunut sai huivin luokseen. Lopputulos näytti hienolta. Pomo sai sen isänpäivälahjaksi toimiston naisilta. Huivi riitti kaulan ympäri ja molemmat päät vielä reilusti puoleen sääreen ja huivista tuli pomon vakioasuste. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen. Päättelijä oli vain solminnut langat ja leikannut sitten langat tarkasti solmujen vierestä poikki, joten huivi alkoi aika lyhyen käytön jälkeen purkautua.

Tässä vielä valmiit nutut. Sininen on Elalta ja oranssi mun.

Nuttuohje täällä.

Päivitettyä nuttutietoa ja muun muassa lähetysohjeet täällä.