Tämä on ollut yksi ikuisuusjuttu. Noin 15 vuotta sitten kuulin poppanan ja tilkkutöiden yhdistämisestä. Harjotustöinä tein yhden pannumyssyn ja muutaman laukun. Itselleni piti tehdä sängynpeite, mutta siitä tuli tyypillinen parempaa aikaa odottava työ. Olin kyllä ommellut siihen sinisistä hulpioista yhdet hirsimökkiblokit, mutta en koskaan käyttänyt niitä peitteeseen enkä mihinkään muuhunkaan. Nyt sitten on kasa hirsimökkiblkkeja vapaana.

Suunnitelmat on vaihtuneet tosi moneen kertaan, väri vain on pysynyt samana. En tiedä onko nämä alitajuisesti odottaneet uutta elämää ja uutta kotia. Olen muutamaan kertaan ajatellut, että tuo peite ei sovi entiseen sänkyyn. Nyt ei niitä ajatuksia ole ollut ollenkaan. Poppanat ovat pyörineet vuoden melkein jatkuvasti esillä ja koittaneet käydä vuoropuhelua kankaiden kanssa. Nyt on projekti alkanut edistyä, mutta joutunen kuitenkin taas pistämään vähäksi aikaa jäihin tai sit pitää alkaa ommella myös öisin. Kesän näyttelyynkin pitäisi saada työt valmiiksi, ettei tarvi lähettää pelkkiä ideoita.

Makkariin yhdisteltäviä asioita ovat

äidin noin 15 sitten kutomat poppanat

aidosti vanha Porin puuvillan (sittemmin Finlayson) kangas - tämä mahdollisimman isona

siniset, violetit ja vihreät olen poiminut poppanoista ja vanhasta kankaasta, myöhemmin otin muutaman kuviollisen sinisen sävyn lisää

Paloja tuli leikattua ensin suunnilleen sopivasti, mutta uusien kankaiden ja vielä yhden viimetingan mallin vaihdon vuoksi, niitä jäi yli. Vielä muutama lisäpala ja sängyn päädyn pitkä pötkötyyny sai päällisen samalla ruudutuksella kuin peite.